LDDK: Valdības krišana nav neviena interesēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdības krišana šobrīd nebūtu neviena interesēs, rīta intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Šobrīd valdībai ir jāpieņem nākamā gada valsts budžets, jāturpina gatavoties eiro ieviešanai, kā arī Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, uzsvēra Menģelsone. Viņa norādīja, ka viņas rīcībā nav informācijas, kādu iemeslu dēļ ir pieprasīta kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisija, taču patlaban esot grūti nošķirt, kurā brīdī ir tautsaimniecības intereses, kurā brīdī – partiju intereses, un kurā brīdī – personāliju intereses.

Budžeta pieņemšanas kontekstā Menģelsone akcentēja darba devēju jau vairākkārt piesaukto argumentu, ka valdības darbībai nodokļu politikā ir jābūt ilglaicīgai un paredzamai. Nedrīkst būt situācija, ka uzņēmēji tiek pēkšņi pārsteigti ar kādu jaunu nodokli, uzsver Menģelsone.

Piemēram, ja kā valdības darba mērķi ir minēti ir pāreja no darbaspēka uz patēriņa nodokļiem, tad pērn bija izdarīts tieši pretējais. Proti, PVN samazināšana un darbaspēka nodokļu neaiztikšana.

Vēstīts, ka Dombrovskis piektdien pieprasīja Jaunzemes-Grendes atkāpšanos. Viņš bija neapmierināts ar ministres lēmumu no darba atlaist Žagaru. Šis solis izraisīja runas par valdības stabilitāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti