Latviju starptautiskajā jaunuzņēmumu konkursā «Start Jerusalem» pārstāvēs «Drone Plan»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uz konkursa "Start Jerusalem" finālu Izraēlā dosies Latvijas jaunuzņēmums "Drone Plan", kas sīvā finālcīņā nacionālās atlases finālā pieveica četrus citus jaunuzņēmumus, informē Latvijas Startup uzņēmumu asociācijas "Startin.lv" projektu vadītāja Aļona Beļinska.

"Drone Plan" ražo bezpilota lidaparātu programmas grūti sasniedzamu objektu apsekošanai. Izveidotā programma lidojuma plānošanai radīta sarežģītu uzdevumu izpildei ar minimālu laika patēriņu un piepūli.

"Mēs tāpat kā lielākā daļa startapu meklējam jebkuru iespēju, kā attīstīt savu biznesu maksimāli ātri,” motivāciju piedalīties konkursā skaidrojis "Drone Plan" vadītājs Viktors Bikovs.

"Tāpat meklējam mūsu produkta izplatītājus un esam skatījušies Izraēlas virzienā. Meklējam arī investīcijas. Ja būsim gatavi produktu testēt, tad, iespējams, organizēsim testēšanu arī tur."

 Asociācijā norāda, ka finālā vēl iekļuva šādi uzņēmumi:

  • "Recolo"– veicina bioatkritumu pārvēršanu biogāzē, nodrošinot ražotājiem ātru un pilnīgu komplekso organisko vielu pārveidi. Tehnoloģija uzlabo organisko atkritumu izmantošanu, ražošanas procesu laikā samazina tehniskās problēmas un uzlabo kontroli pār biogāzes ražošanu. Tādējādi ražošanas apjoma pieaugums ir vismaz 40%;
  • "Zeew" – aplikācija sūtījumu pārvadāšanai. Servisa pakalpojumi ir vienkāršs un drošs veids, kā piegādāt preces īsā laika posmā. Platforma piedāvā plašu transportlīdzekļu klāstu, piedāvājot ikvienam interesentam ar vadītāja apliecību reģistrēt savus privātos transportlīdzekļus un uzsākt preču piegādi visā pilsētā;
  • "Catalyco" – produkts katalizatoru papildu stabilitātei un aktivitātei. Pamatojoties uz vairāk nekā 30 gadu ilgu pētniecību un izstrādi, uzņēmuma zinātnieki izstrādājuši formulu, lai palielinātu katalizatoru aktīvās virsmas laukumu līdz piecām reizēm un uzlabotu to strukturālo stiprību 1,5 reizes;
  • "NormadicScooter"  trīs riteņu saliekams elektriskais motorollers, kas veidots funkcionālisma stilā. Patentēts risinājums ļauj to salocīt un atvērt tikai ar vienu klikšķi. Produkts izstrādāts tā, lai to varētu ērti paņemt līdzi, neuztraucoties par vadu vai motorollera virsmu bojāšanu. Tam iespējams pievienot arī sīkrīkus un dažādas funkcijas.

Latvijas jaunuzņēmumiem šogad ir iespēja piedalīties divos Izraēlā notiekošos konkursos. Tikko ar vērtīgām zināšanām un pieredzi no "Start Tel Aviv" konkursa atgriezies Latvijas jaunuzņēmums "Alina". 

"Start Tel Aviv" ir viens no populārākajiem starptautiskajiem jaunuzņēmumu konkursiem, kura pēdās šogad pirmoreiz startē "Start Jerusalem".

Rīkojot dažādus starptautiskus konkursus, katru gadu Izraēla uzņem "startup" vides entuziastus no Eiropas, Amerikas, Āzijas un citām valstīm. Izraēla ir populārs inovāciju un "startup" nozares galamērķis, jo pasaules mērogā šī valsts ir iemantojusi "startup" valsts statusu – tur radīti vairāki tūkstoši jaunuzņēmumu, kas investīcijās ir piesaistījuši ievērojamas naudas summas. Aktīvs valsts un vietējo privāto investoru atbalsts ik gadu ļauj radīt jaunas idejas un inovācijas, kas sekmē valsts attīstību un izaugsmi, norāda asociācijā.

Startin.lv ir organizācija, kuras mērķis ir attīstīt Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmu un popularizēt "startup" kustību Latvijā, kā arī sekmēt savstarpējo cieņu un sadarbību "startup" uzņēmumu vidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti