«Latvijas valsts mežus» turpmāk vadīs Arnis Melnis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par jauno akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais LVM valdes loceklis Arnis Melnis, kurš uzņēmuma vadībā strādā kopš tā dibināšanas 1999. gadā. To paredz pirmdien uzņēmuma padomes ārkārtas sēdē lemtais.

Arnis Melnis ir pieredzējis meža nozares profesionālis. Līdz šim Melnis ieņēma LVM valdes locekļa amatu un, strādājot uzņēmuma vadībā, bijis arī LVM valdes priekšsēdētāja vietnieks un viceprezidents. 

Savu karjeru mežsaimniecības nozarē Melnis sāka vēl 1980. gadu sākumā, strādājot vispirms Ogres mežrūpniecības saimniecībā, bet vēlāk – Saldus mežrūpniecības saimniecībā. No 1991. gada līdz 1997. gadam Melnis bija SIA “Silva" izpilddirektors, vēlāk divus gadus strādāja par valsts galveno virsmežzini Valsts meža dienestā, savukārt 1999. gadā – sāka savas profesionālās gaitas LVM.

Melnim ir inženiera tehnologa izglītība mežinženiera specialitātē, bet profesionālās zināšanas meža nozares pārvaldībā un uzņēmējdarbības vadībā gadu gaitā papildinājis dažādos apmācību semināros, programmās, konferencēs un pieredzes apmaiņas projektos gan Latvijā, gan ārvalstīs.

“LVM padomes mērķis, izraugoties jauno valdes priekšsēdētāju, ir nodrošināt stabilitāti, kas balstīta uz profesionālu kompetenci, LVM darbības un meža nozares pārzināšanu. Arnis Melnis ir LVM vadītājs ar gandrīz četrdesmit gadu pieredzi mežsaimniecības jomā un kopā ar jau esošo vadības komandu spēs turpināt pārliecinošu uzņēmuma izaugsmi, gādājot gan par ikdienas darbības nodrošināšanu, gan stratēģisku iniciatīvu ieviešanu,” norādīja LVM padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis.

KONTEKSTS:

Par jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanu “Latvijas valsts mežu” padome lēma pēc ilggadējā uzņēmuma vadītāja Roberta Strīpnieka lēmuma atstāt amatu no šī gada 31. decembra.

“Latvijas valsts mežus” dibināja 1999. gadā, un uzņēmuma pamatdarbība ir mežsaimniecība, kas ir uzņēmuma galvenais ieņēmumu avots. Uzņēmums pārvalda un apsaimnieko 1,62 miljonus hektāru Latvijas zemes, no kurām 1,39 miljoni hektāru ir mežs.

Līdztekus mežsaimniecībai “Latvijas valsts meži” sniedz medību un rekreācijas pakalpojumus, ražo selekcionētas sēklas un stādus, piedāvā tirgū zemes dzīļu resursus: smilti, granti, kūdru.

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu “Top101” sarakstā, ko veido investīciju uzņēmums “Prudentia” un birža “Nasdaq Rīga”, akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” šogad atzīta par otro vērtīgāko uzņēmumu Latvijā (aiz akciju sabiedrības “Latvenergo”) ar kopējo vērtību 1,46 miljardi eiro, kas ir par 26% vairāk nekā 2020. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti