Latvijas tūrisma nozarē atgriežas optimisms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pandēmijas ietekme uz tūrismu un arī uz Latvijas tūristu lēmumiem ir ievērojami mazinājusies. Tūristu plūsma aug visā pasaulē, augušas arī cenas. Atsevišķiem galamērķiem cenas palielinājušās pat par 40%. Tomēr cilvēki ir izslāpuši pēc jauniem piedzīvojumiem, tāpēc arī tūrisma nozarē uz 2023. gada sezonu raugās ar lielu optimismu.

Nozares pārstāvji norādīja, ka lielāks cenu pieaugums ir tālajiem – starpkontinentālajiem ceļojumiem. Cenas augušas arī populārākajos tūrisma galamērķos daudzviet Eiropā.

"Pasaulē kopumā tūristu plūsma atjaunojas ļoti stabili, pieprasījums aug strauji, kas liecina par to, ka, pretēji varbūt vienai vai otrai tādai prognozei un pieņēmumiem, ceļošana ir tas, ko mēs vēlamies darīt tā, kā mēs vēlamies pavadīt savu brīvo laiku, tērēt naudu," klāstīja Latvijas Tūrisma aģentu operatoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Ēriks Lingebērziņš.

KONTEKSTS:

Pasaules Tūrisma organizācija (PTO) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka starptautisko tūristu skaits pērn sasniedzis 917 miljonus, tam divkāršojoties salīdzinājumā ar 455 miljoniem 2021. gadā.

Lai arī starptautisko tūristu skaits pagājušajā gadā joprojām veidoja vien 63% no skaita, kāds tika reģistrēts 2019. gadā pirms koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes, PTO prognozējusi, ka tas šogad varētu sasniegt 80–95%. Tūrisma nozares turpmāku atlabšanu šogad veicinās pieprasījuma palielināšanās, jo sevišķi Āzijā un Klusā okeāna reģionā, skaidroja PTO.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti