«Latvijas gāze» varētu celt pakalpojumu tarifus, gala cenas mainīsies minimāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Uzņēmums „Latvijas gāze” (LG) apsver iespēju palielināt savu pakalpojumu tarifus, bet mierina, tas minimāli ietekmēs gāzes gala cenu patērētājiem.

Uzņēmums „Latvijas gāze” ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulatoram iesniegumu ar lūgumu noteikt kapitāla atdeves likmi, kura pēdējo reizi tika apstiprināta 2008.gadā. Uzņēmums atzīst, ka vēlas palielināt savu pakalpojumu tarifus, norādot, ka dabasgāzes patēriņa samazināšanās negatīvi ietekmē infrastruktūras uzturēšanas izmaksas

LG tarifi mājsaimniecībām

Tarifs no 2015.gada par 1 m³ (ar akcīzes nodokli un PVN 21%)

Gada patēriņš  līdz 500 m³ - 0.81440 eiro

Gada patēriņš no 501 m³ līdz 25 000 m³ - 0.51939 eiro

 

Tarifs no 2014. gada 1. jūlija par 1 m³ (ar akcīzes nodokli un PVN 21%)

Gada patēriņš  līdz 500 m³ - 0.82301 eiro

Gada patēriņš no 501 m³ līdz 25 000 m³ -0.52800 eiro

 

LG pārstāvis Vinsents Makaris Latvijas Radio skaidroja, ka uzņēmums izvērtēja pagājušā gada patēriņu, kas ir samazinājies, bet  izmaksas infrastruktūras uzturēšanai nemainās, tāpēc „Latvijas gāze” šobrīd vērtē iespējas nākotnē pārskatīt tarifus. Pagaidām gan nekāda precīza tarifu projekta nav.

LG pārstāvis Vinsents Makaris: Par iespēju celt pakalpojumu tarifus
00:00 / 01:14
Lejuplādēt

Makaris skaidroja, ka „Latvijas gāze” šobrīd uztur infrastruktūru, ka paredzēta lielākam patēriņam, nekā tas ir Latvijā, turklāt infrastruktūra ir veca, tāpēc uzņēmumam ir jāiegulda modernizācijā. Viņš sacīja, ka uzņēmums varētu celt pakalpojumu tarifus, kas veido aptuveni 20% no kopējās gala cenas  patērētājiem.

„Latvijas gāzi” bažīgu dara dabasgāzes patēriņa samazināšanās, kas vērojama jau vairākus gadus. Tas saistāms gan ar faktu, ka vairāki siltuma ražotāji no gāzes pāriet uz citiem kurināmā veidiem, gan ar uzlabotu energoefektivitāti siltuma sistēmām un ēkām. Arī laika apstākļi spēlē būtisku lomu.

Makaris LTV skaidroja, ka infrastruktūras izmaksas „ir gana augstas, paredzētas lielākiem patēriņiem, nekā viņi dzīvē ir, tādēļ šobrīd mēs vienkārši vērtējam situāciju, kas nākotnē varētu rezultēties ar kādu jaunu tarifu projektu vai izmaiņām”.

„Bet - par cik, kurām patēriņa grupām, kā tieši – to mēs šobrīd nevaram atbildēt,” atzina Makaris.

Situācijas vērtēšana varētu ilgt vairākus mēnešus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti