Rīta Panorāma

Austrijā atklāts tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rainu Nikiforovu par gripas epidēmiju

Ekoloģiskos tīrīšanas līdzekļus eksportē pat uz Abū Dabī

Latvijas ekoloģiskos tīrīšanas līdzekļus eksportē pat uz Abū Dabī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas ekoloģisko tīrīšanas līdzekļu ražošanas uzņēmuma īpašniekiem jau no paša sākuma bija skaidrs, ka būs nepieciešams ieguldīt prāvus līdzekļus, izveidot kārtīgu ražotni un ka šī biznesa ideja būs dzīvotspējīga. Tas viss rezultējies ar to, ka Latvijā ražotie ekoloģiskie tīrīšanas līdzekļi nopērkami arī Kanādā un Apvienotajos Arābu Emirātos.   

“Viss sākās 2012. gadā, apmeklējot kādu izstādi Vācijā. Tur arī tika saprasts - tirgū ir brīva niša ekoloģisko tīrīšanas līdzekļu ražotājiem. Izstrādājot kārtīgu biznesa plānu, Jelgavā tapa jauna ražotne. Bija pārliecība, ka viss izdosies,” stāstīja SIA ”Purenn” direktore Līga Krūmiņa.

“Divus gadus izstrādāja receptūras, un tikai 2015. gada 1. jūnijā ir mūsu dzimšanas dienas datums - mūs sāka izplatīt viens no Latvijas lielākajiem izplatītājiem,” atcerējās Līga Krūmiņa.

Ekoloģisku tīrīšanas līdzekļu ražošanā tiek izmantotas tikai dabīgas izejvielas.

“Tas ir etiķis, tas ir spirts, tā ir soda, sāls. Tas ir pamatu pamats, kas tiek izmantots mūsu līdzekļos,”  atklāja uzņēmuma vadītāja.

Visa ražošana notiek vienā lielā reaktorā.

Pašos pirmsākumos bija tikai trīs darbinieki, bet nu jau uzņēmums izaudzis līdz 11 cilvēkiem. Produkcija tiek eksportēta gan uz Eiropas Savienības valstīm, gan uz Kanādu, Turciju un pat Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

 Uzņēmums sāka ar 20 produktiem, bet tagad ražošanā ir vairāk nekā 40 produktu.

Jelgavā tiek ražotas šķidrās ziepes, dažādu virsmu, trauku un veļas mazgāšanas līdzekļi. Turklāt ekoloģiska produkcija ne vienmēr nozīmē, ka tas ir kaut kas ekskluzīvs un ļoti dārgs, ja tiek atrasta pareizā pieeja.

“Mēs esam vieni no pirmajiem, kas Latvijā sāka piedāvāt izlejamā veidā iegādāties mūsu produkciju. Tas ļauj cilvēkiem ietaupīt naudu, nepārmaksājot par iepakojumu, etiķeti, par korķi. Dodoties uz “Zero waste” veikaliņiem ar savu iepakojumu, var iepildīt tik, cik vajag, un samaksāt tik, cik tajā brīdī maciņš atļauj,” norādīja Krūmiņa.

Viņa arī stāstīja, ka ir valsts patriote un redz, ka Latvijā tiešām ir iespējams attīstīties, jāsaka arī liels paldies valstij gan par biznesa inkubatoriem, gan dažādiem grantiem, kas dod iespēju uzņēmumam ātrāk sasniegt nospraustos mērķus, iekarot eksporta tirgus un ražot vēl vairāk produkcijas.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti