«Latvijas dzelzceļa» padomi paplašinās ar neatkarīgiem ekspertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ņemot vērā valdības deklarācijā noteiktos uzdevumus attiecībā uz valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (''LDz'') biznesa modeļa un investīciju programmas izvērtēšanu, "LDz" padomi paplašinās ar neatkarīgiem ekspertiem, informē Satiksmes ministrijā.

Pašlaik padomē darbojas trīs cilvēki –  priekšsēdētājs Jānis Lange un tās locekļi Aigars Laizāns un Andris Maldups. Padomi plānots paplašināt līdz pieciem cilvēkiem, papildinot to ar diviem neatkarīgiem padomes locekļiem, kas tiks izvēlēti konkursa kārtībā.

"Padomi nepieciešamas paplašināt ar pieredzējušiem profesionāļiem, kas stiprinās tās kapacitāti izvērtēt lietas pēc būtības, īpaši ņemot vērā “Latvijas dzelzceļa”  komplicēto struktūru," norāda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

"LDz" apgrozījums pērn pārsniedza 209,4 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā 2017. gadā. Pa ''LDz'' infrastruktūru pērn pārvadāti 49,3 miljoni tonnu kravu, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2017. gadā. "LDz" pieaugums salīdzinājumā ar 2017.gadu vērojams teju visos kravu segmentos, liecina LETA informācija.

"LDz" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDz Loģistika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti