Aktuāli

Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe par bērnu veselību

Aktuāli

Leonīds. Rīga. Ir gejs.

LBS priekšsēdētājs Eduards Filippovs par investīcijām draudzīgāko pašvaldību indeksu

Latvijas Biznesa savienība paziņos investīcijām draudzīgākās pašvaldības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Biznesa savienība iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu" ietvaros otrdien atvērs indeksu "Investīcijām draudzīgākā pašvaldība". Starp investīcijām pievilcīgākajām pašvaldībām spēcīgas pozīcijas ieņem tādas Pierīgas pašvaldības kā Mārupe, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Biznesa savienības valdes priekšsēdētājs Eduards Filippovs.

Filippovs stāstīja, ka Mārupes gadījumā svarīgs ir ne tikai lidostas "Rīga" aspekts, bet arī tas, ka pašvaldība veikusi dažādas mērķtiecīgas darbības, lai stiprinātu investīcijām pievilcīgu vidi. Dati apliecinot arī to, ka veiksmīgi strādājis Aizkraukles novads, kurā rīkotas regulāras tikšanās ar uzņēmējiem un veikta infrastruktūras uzlabošana.

Indekss "Investīcijām draudzīgākā pašvaldība" balstās uz reģionu apkopoto pašvaldību pašnovērtējumu, aktivitāti uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras veidošanā un pašvaldību teritorijā esošo uzņēmumu finanšu un ekonomiskajiem rādītājiem.

Latvijas Biznesa savienībā pirms pasākuma atzīmēja, ka Latvijā mazajos uzņēmumos 2017.gadā peļņas rādītāji turpināja augt, tuvojoties viena miljarda eiro atzīmei (vidējo un lielo uzņēmumu peļņa tuvojās trīs miljardiem eiro), kas liecina par uzņēmēju nepārtrauktu vēlmi pilnveidoties un piemēroties labvēlīgiem un nelabvēlīgiem apstākļiem.

Latvijas Biznesa savienības valdes priekšsēdētājs Eduards Filippovs iepriekš norādīja, ka līdzīgi kā citviet Eiropā Latvijas mazie uzņēmumi ir piesardzīgi ar pozitīvām izaugsmes prognozēm, par ko liecina Eiropas Amatniecības, mazo un vidējo uzņēmumu asociācijas mazo un vidējo uzņēmumu barometrs. Tādēļ nepieciešams atbalstīt cilvēkus, kuru uzņēmība un radošums rada pievienoto vērtību un darba vietas Latvijā.

Latvijas Biznesa savienība īsteno iniciatīvu "Atbalsti mazo biznesu!" un šā gada 17.novembrī organizē "Mazā biznesa dienu", kas iesaista vairāk kā 5600 uzņēmumu, kas ir tuvu vienai desmitajai daļai no Latvijas aktīvajiem uzņēmumiem. Iniciatīvu un "Mazo biznesa dienu" atbalsta Latvijas pašvaldības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un "Lursoft", bet informatīvo atbalstu nodrošina ziņu aģentūra LETA un "Latvijas Avīze".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti