Rīta Panorāma

Izpēta, cik daudz medikamentu nonāk Latvijas dabā

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāju Daci Gaili

Intervija ar Edgaru Pīgozni

Latvijā puse no riska kapitāla investīcijām – IT nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijā riska kapitāla investīcijas pieaug, bet, lai tās sasniegtu attīstīto ekonomiku līmeni, vēl tāls ceļš ejams. Gandrīz puse no visām investīcijām nonāk informācijas tehnoloģiju (IT) un datortehnoloģiju uzņēmumos, LTV “Rīta panorāmai” pastāstīja Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas priekšsēdētājs Edgars Pīgoznis.

Riska kapitāla fondi uzņēmumos ieguldījuši kopumā 26 miljonus eiro.  Pīgoznis atzina, ka “investīcijas iet uz augšu” un ir daudz interesantu uzņēmumu, kuros var investēt, taču vēl ir izaugsmes iespējas.

Viņš piebilda, ka Latvijā ir daudz ideju un daudzi jaunieši veido interesantus projektus, bet riska kapitāla investīciju jomā patiešām veiksmīgas var būt tikai 10% investīciju, taču tās var būt arī superveiksmīgas un atsvērt kādu neveiksmīgu ieguldījumu.  

Šķēršļu riska kapitāla investīcijām Latvijā īsti nav, “mēs mācāmies strādāt, investīciju apjoms aug”,  un virzība ir pareiza, pauda Pīgoznis.

Ceturtdien, 18.janvārī, notiks Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas un Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla iedibinātās iniciatīvas „Gada investors” apbalvošanas ceremonija. Balvas tiek pasniegtas astoņās nominācijās, tostarp, piemēram, par videi draudzīgāko investīciju.

Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla valdes loceklis Juris Birznieks Latvijas Radio atzina, ka Latvijā par investīcijām nemīl runāt, un godināšanas balva palīdz lauzt šo stereotipu un runāt par investīcijām.  

“Cilvēki un fondi vai uzņēmumi riskē ar savu naudu, lai attīstītu jaunas lietas, un tāpēc mēs mēģinām lauzt šo klusēšanas tradīciju,” pauda Birznieks.  

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti