Panorāma

V. Dombrovskis Ukrainā: Krievijai jādeeskalē situācija

Panorāma

Koalīcija pagaidām nediskutē par Covid-19 sertifikātu darbības maiņu

Latvija saņems ES naudu, lai atgūtos pēc pandēmijas

Latvija pavasarī varētu saņemt vēl 231 miljonu eiro no Eiropas Atveseļošanas fonda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas ekonomika turpina attīstīties, un Eiropas Komisija prognozē Latvijai piecu procentu pieaugumu, kas ir virs Eiropas Savienības vidējā rādītāja. Tā šodien pēc tikšanās ar premjerministru Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība") Rīgā žurnālistiem atklāja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, kurš norādīja, ka pavasarī Latvija varētu saņemt nākamo finansējumu no Atveseļošanas fonda.

Runājot par situāciju, ko uz Latvijas ekonomiku atstājusi Covid-19 pandēmija, Dombrovskis norādīja, ka pavasarī Latvija varētu saņemt vēl 231 miljonu eiro, ko izmaksātu no Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma. Eiropas Komisija pirms tam izvērtēs, kā īstenotas nepieciešamās reformas un investīcijas.

Bet plašāks finansējums paredzēts arī tālākā posmā.

“Latvija no Eiropas Savienības tuvākajos septiņos gados saņems vairāk nekā 10 miljardus eiro, gan no tradicionālā Eiropas Savienības fondu finansējuma, gan no Eiropas Atveseļošanas un noturības instrumenta. Šeit Latvija bija no pirmajām, kas sagatavoja un kuras nacionālais ekonomikas un atveseļošanas plāns tika apstiprināts, un jau pagājušā gada septembrī Latvija saņēma 237 miljonus eiro priekšfinansējumu," sacīja Dombrovskis.

KONTEKSTS:

Tikai no Atveseļošanas fonda vien Latvija tuvāko piecu gadu laikā kopumā varētu saņemt 1,82 miljardu eiro lielas investīcijas. Atveseļošanas fonds ir jauna, Eiropas Komisijas centralizēti pārvaldīta budžeta programma, kas atbalsta pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku, kā arī palīdz mazināt pandēmijas izraisītās krīzes ietekmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti