Latvijā gada pirmajā ceturksnī straujākā izaugsme ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šī gada pirmajā ceturksnī Latvijā ir bijusi straujākā izaugsme ekonomikā Eiropas Savienībā (ES), liecina Eiropas Statistikas biroja „Eurostat” dati.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni, ekonomika ir augusi par 5,6%. Otra straujākā attīstība ir bijusi Lietuvā – 4,1% apmērā. Vēl vairākās citās ES valstīs ekonomikas izaugsme ir bijusi salīdzinoši neliela – Rumānijā 1,3%, Igaunijā 1,2%, bet Slovākijā – 0,9%.

Savukārt straujākā lejupslīde bija vērojama Grieķijā -5,3%, Portugālē -3,9% un Itālijā -2,3%.

Dati par norisēm ekonomikā vairākās ES valstīs gan nav zināmi. „Eurostat” nav parādījis datus par ekonomikas izaugsmi vai lejupslīdi pēdējā gada mērogā Dānijā, Īrijā, Luksemburgā, Maltā, Slovēnijā, Spānijā un Zviedrijā.

Visā ES ekonomika šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem trim mēnešiem ir sarukusi par 0,7%, savukārt eirozonā par 1%.

Salīdzinot ekonomikas izaugsmi šī gada pirmajā ceturksnī un pagājušā gada pēdējā ceturksnī, ES ekonomika ir sarukusi par 0,1%, toties eirozonā par 0,2%. Valstu vidū šajā laika periodā vislabvēlīgākās pārmaiņas ir piedzīvojusi Lietuva, Latvija un Ungārija, kur ekonomika ir augusi attiecīgi par 1,3%, 1,2% un 0,7%. Toties lielākais kritums konstatēts Kiprā – 1,3%, Igaunijā – 1% un Čehijā 0,8%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti