«Latvenergo» plāno aizņemties līdz 150 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 4 mēnešiem.

AS "Latvenergo" izsludināja iepirkumu aizņemtā kapitāla piesaistei banku aizdevumu veidā, kopumā „Latvenergo" plāno aizņemties līdz 150 miljoniem eiro, informēja AS "Latvenergo" preses sekretāre Sandra Vējiņa.

Finansējums paredzēts 2014. - 2016.gada investīciju programmai un refinansēšanas vajadzībām, palielinot koncerna vērtību ilgtermiņā. Galvenie investīciju projekti ir pārvades sistēmas izbūves projekts „Kurzemes loks" un vērienīgas sadales tīklu sistēmas programmas, kā arī Daugavas HES hidroagregātu atjaunošanas programma. Iepriekš uzņēmums aizdevumu ņēma 2009.gadā.

Piektdien AS "Latvenergo" ir izsludinājusi iepirkuma procedūru aizdevuma līgumu slēgšanai ar bankām par kopējo apjomu līdz 150 miljoniem eiro (105 miljoniem latu).

„Latvenergo" plāno divus aizņēmumus - līdz 100 miljoniem eiro ar atmaksas termiņu 5 gadi un iespēju aizdevuma atmaksas termiņu pagarināt par 2 gadiem, un līdz 50 miljoniem eiro ar aizdevuma atmaksas termiņu 7 gadi.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumam iepirkums tiek organizēts sarunu procedūras veidā. Pieteikumus dalībai sarunu procedūrā jāiesniedz līdz 2014.gada 28.janvārim.

Uzņēmuma kapitālieguldījumi ik gadu plānoti aptuveni 200 miljonu latu (285 miljonu eiro) apmērā, un to realizāciju koncerns daļēji finansē no pašu līdzekļiem un daļēji no aizņemtā kapitāla.

„Latvenergo" koncerna 2013.gada 9 mēnešu darbības rezultāti parāda, ka koncerna aizņēmumi bija 614 miljoni latu (874 miljoni eiro), pašu kapitāls - 1,41 miljards latu (2 miljardi eiro), bet kopējie aktīvi - 2,44 miljardi latu (3,48 miljardi eiro). Attiecīgi kapitāla attiecības rādītājs ir 0,58 %, kas norāda uz ievērojamu pašu kapitāla pārsvaru pār aizņemto finansējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti