Eiro fokusā

AS "Sadales tīkls" saviem klientiem piedāvā jaunu datu pakalpojumu

Eiro fokusā

Pasaules čempionāta hokejā rīkošana: vai iespējams nopelnīt?

Kurzemes uzņēmējus interesē iespēja apgūt interneta veikalu izveidi

Kurzemes uzņēmējus interesē iespēja apgūt interneta veikalu izveidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Desmit dienu laikā ekspertu vadībā uzņēmēji varēs izveidot savus interneta veikalus. Projektā "Biznesa restarts" apmācības notiks no 28. janvāra līdz 8. februārim. Tās rīko Kurzemes Biznesa inkubators sadarbība ar Digitālo mārketinga fabriku un mājaslapu izstrādes platformu "Mozello". Interesi par mācībām un interneta veikalu veidošanu izrādījuši dažādi mazie uzņēmēji: veikali, amatnieki un mājražotāji. 

Jaunajiem un mazajiem uzņēmumiem šajā laikā tiek piedāvātas iespējas izveidot savu interneta tirdzniecības mājaslapu ar mazākām izmaksām un ātrāk. Projekta ''Biznesa restarts'' vadītājs Artūrs Butāns stāstīja, ka šis laiks ir izaicinājums daudziem, tāpēc jau pavasarī noticis pirmais ''Biznesa restarta'' pasākums, tagad pienākusi kārta nākamajam. 

"Esam sapratuši, ka daudziem maziem uzņēmējiem, mājražotājiem un arī amatniekiem šie ierobežojumi ir liels izaicinājums.

Digitālās prasmes  ir ļoti dažādas, pāreja uz e-vidi un interneta tirdzniecība notiek diezgan smagnēji, tāpēc mēs nācām ar savu ieguldījumu, lai savestu kopā ar speciālistiem, kuri palīdzēs šis lapas izveidot – lai arī saturs būtu uz pārdošanu vērsts un tajā būtu viegli orientēties," klāstīja Butāns.

Galvenokārt interesi par šādu iespēju izrādījuši mazie uzņēmēji – veikali, mājražotāji un amatnieki, stāstīja projektu vadītājs. Tagad viņi meklē iespējas pārdot savu produkciju digitālajā vidē, sacīja Butāns.

"Mēs sadarbojamies ar latviešu interneta veikalu platformu "Mozello", jo tās sagataves ir ļoti labas, viegli orientēties. Cilvēki var daļu lietvedības uzticēt savam interneta veikalam, tur arī automātiskie rēķini izrakstās," sacīja Butāns.

Viena no dalībniecēm, kura pieteikusi savu dalību ''Biznesa restartam'' un interneta tirdzniecības izveidei ir SIA "VeganMilk" izveidotāja Guna Matule, kura attīsta augu izcelsmes dzērienu ražošanu. Uzņēmums radīts salīdzinoši nesen, taču pandēmijas laiks ieviesa savus spēles noteikumus. Matulei jau ir skaidrs, kādai būtu jāizskatās mājaslapai.

Pats svarīgākais aspekts šajā procesā būs salīdzinoši nelielas izmaksas un ātrums, kādā tiks radīta interneta tirdzniecības iespēja, kas īpaši svarīgi ir šajā nestabilajā laikā.

Matule stāstīja, ka galvenokārt  izdodas piesaistīt klientus caur "Instagram" platformu un ievērojami mazāk ar "Facebook". Ja neesi internetā, tevis nav vispār, uzvēra jaunā uzņēmēja. 

Šajā laikā arī citi uzņēmēji sākuši pievērst uzmanību interneta tirdzniecības iespējām. Tā, piemēram, viens no Kurzemes vadošajiem piena pārstrādes uzņēmumiem "Elpa" Kazdangā  sadarbībā ar citiem parteriem izveidojis interneta tirdzniecības platformu. Tagad piena produktus internetā var iegādāties arī Rīgā un tās apkārtnē, Jūrmalā, Liepājā, Nīcā, Bernātos, Grobiņā un Aizputes novadā.

"Pandēmijas laikā ir nišas, kas daļēji aizveras, ir piespiedu paradumu maiņa. Mums diezgan liels bloks, niša ir budžeta iestādes – skolas, bērnudārzi un ēdinātāji. Pamazām atkal viss sāka vērties ciet," par nepieciešamību veidot interneta tirdzniecības platformu vairāk stāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājas Gundars Sisenis. 

Šajā brīdi jau kļuva pilnīgi skaidrs, ka jāsāk attīstīt interneta tirdzniecību, atzina Sisenis.  

"Tie ēdinātāji, kuri ņēma produkciju, ir tagad dīkstāvē. Bija jādomā, kā nodrošināt cilvēkiem, kuri atrodas mājsēdē, neiet pa veikaliem, tad radās ideja piedāvāt produktus iegādāties arī internetā," klāstīja Sisenis.

Uzņēmums "Elpa" piesaistījis arī citus ražotājus, piemēram, "Kurzemes gaļsaimnieks", Kuldīgas maizes ceptuvi, zivju pārstrādes uzņēmumus, kuru produkti interneta tirdzniecībā pieejami caur uzņēmuma "Elpa" mājaslapu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti