Krievijas sankcijas pārvilkušas svītru vērienīgam projektam Vidzemē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Politiskā situācija un Krievijas sankcijas pārvilkušas svītru vērienīgam projektam Vidzemē, kura realizācija jau nākošgad solīja 400 jaunas darba vietas. Runa ir par bijušo Valmieras gaļas kombinātu, kuru pirms pusotra gada iegādājās Krievijas investors, korporācija „Gazenergostroj”. Iecerēts bija atjaunot gaļas kombināta darbību, kā arī tā teritorijā veidot vairākus augsto tehnoloģiju uzņēmumus. Valmieras pašvaldībā gan uzskata, ka šī projekta iesaldēšanā ir vainojama ne tikai politiskā situācija.

Pirms pusotra gada, esot Valmierā, Krievijas investors, „Gazenergostroj” prezidents Sergejs Čerņins savu izvēli attīstīt bijušā gaļas kombināta darbību skaidroja ar šejienes pievilcīgo uzņēmējdarbības vidi un cerību iegūt arī Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Bija doma, ka atsāksies arī gaļas pārstrāde, bet šai iecerei pirmajai, kā stāsta Valmieras domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Baiks, svītru pārvilka politiskā situācija.

Vēl vasarā portālam „Valmieras ziņas” Sergejs Čerņins skaidroja, ka pārtikas ražošanu ietekmē nestabilā politiskā situācija, tādēļ pārskatīta investīciju stratēģija, taču tobrīd nebija atmesta doma par četru jaunu uzņēmumu veidošanu gaļas kombināta teritorijā. Investors jau bija veicis teritorijas sakopšanas darbus, ieguldot vairākus desmitus tūkstošus eiro. Gaidīta tika atbilde par līdzfinansējumu.

Šis Krievijas investors Latvijā jau īsteno divus vērienīgus privātmāju ciematu celtniecības projektus, tādēļ, kā uzskata Valmieras pašvaldībā, nebūtu vieta bažām par tā nodomiem. Jānis Baiks vērtē - šobrīd Latvijā, ne tikai runājot par Krievijas investoriem, kopumā nav veiksmīgu atbalsta mehānismu uzņēmējdarbībai.

Pašreizējā situācija nebūt neveicina investoru interesi par teritorijām, kuras ir attālāk no Rīgas, un pašvaldībām  jau arī nav  tāda būtiska burkāna, ar ko pievilināt nopietnus investorus.

Bet, runājot par 14 hektāru lielo bijušā Valmieras gaļas kombināta teritoriju, no investora puses šobrīd ir nogaidoša pauze, skatoties, kā veidosies politiskā situācija, kaut gan, visticamāk, šī teritorija tiks pārdota.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti