Koalīcijā cīnīsies par budžeta prioritātēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien turpinās darbs pie nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas. Otrdien valdības ministri pulcējās uz īpašu semināru, savukārt šodien sasaukta īpaša koalīcijas padomes sēde, kurā partijas mēģinās vienoties par budžeta prioritātēm.

Koalīcijas partneri trešdien sanāks, lai spriestu par to, kuri ministriju un citu centrālo valsts iestāžu papildu finansējuma pieprasījumi nākamgad tiks apmierināti. To kopsumma pārsniedz 570 miljonus latu, savukārt Finanšu ministrijas prognozētais „fiskālās telpas” jeb pieejamās naudas apmērs ir 75 miljoni latu.

„Vienotības” budžeta prioritātes ir nabadzības un nevienlīdzības mazināšana, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, veselības aprūpe un transporta infrastruktūra. Reformu partija uzstāj uz darbaspēka nodokļa likmes samazināšanu par diviem procentpunktiem, lielākiem atvieglojumiem par apgādājamiem bērniem un skolotāju atalgojuma celšanu. Nacionālā apvienība vēlas panākt vairāk naudas demogrāfijai, kultūrai un tieslietu nozarei. Savukārt Neatkarīgo deputātu grupas ieskatā svarīgākā lieta satiksmes nozarē ir finansējums ceļiem.

Pēc trešdienas diskusijām jau ceturtdien valdības sēdē ministriem būs jāpieņem lēmums par valsts budžeta jaunās politikas iniciatīvām vai optimizācijas pasākumiem nākamajiem trim gadiem, ņemot vērā apstiprinātās valsts pamatbudžeta un speciālā budžeta bāzes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti