Labrīt

Iecerētās nodokļu režīma izmaiņas. Vērtē Jānis Endziņš un Andrejs Klementjevs

Labrīt

Aizvadīta neierasta teātra sezona un neierasta "Spēlmaņu nakts" balvu cremonija

Krišjānis Kariņš: Labsajūtai un mieram pamata nav, jāpieņem jauni ierobežojumi

Kariņš par alternatīvo nodokļu režīmu pārskatīšanu: Ejam tik lēniem soļiem, cik vien varam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nākamgad plānotā alternatīvo nodokļu režīmu pārskatīšana un izmaiņas obligātajās sociālajās iemaksās tiek veikta tik lēni, cik vien var, intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Pavasarī Covid-19 pirmā uzliesmojuma laikā atklājās tas, cik daudz strādājošo ir sociāli pasargāti un cik daudz ne, norādīja premjers. “Un tas nav, manuprāt, pareizi. Mēs 30 gadus pēc neatkarības atgūšanas meklējam, kā stiprināt sevi kā labklājības valsti. Un šī ir daļa no tā,” sacīja Kariņš.

Viņš norādīja, ka minimālās sociālās iemaksas ieviešana neskars pašnodarbinātos, kas pelna zem šī minimuma. Tas drīzāk skaršot cilvēkus, kuri, iespējams, strādā un par kuriem līdz šim nemaksā šo nodokli.

“Šim procesam neizbēgdami ir jānotiek. (..) Šobrīd mēs pilnīgi neko nesteidzinām. Mēs ejam, cik vien lēniem soļiem mēs varam,” sacīja premjers.

Viņš pauda, ka no nākamā gada samazināsies nodokļu slogs apmēram 600 tūkstošiem strādājošo, tādējādi Latvijai arī kļūstot konkurētspējīgākai Baltijas valstu vidū, lai piesaistītu darbarokas.

Šonedēļ gan Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera prognozēja, ka izmaiņas alternatīvo nodokļu režīmos, kā arī sociālajā iemaksās palielinās ēnu ekonomikas īpatsvaru.

KONTEKSTS:

Iecerēts, ka nākamgad pašnodarbinātajiem būs jāmaksā sociālās iemaksas, kā arī tiks samazināts alternatīvo nodokļu režīmu skaits. Pēc iebildumiem tika lemts, ka sociālā nodokļa maksāšanu uzraudzīs nevis sociālie dienesti, bet Valsts ieņēmumu dienests.

Gala lēmums par izmaiņām vēl jāpieņem Saeimai, kura šonedēļ sāka skatīt 2021. gada budžetu galīgajā lasījumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti