Rīta Panorāma

"Puika, kurš redzēja tumsā" - dramaturģes Rasas Bugavičutes – Pēces asredzīgais stāsts

Rīta Panorāma

Iznāk jaunais CD albums "26 un viss". Intervija ar Antru Stafecku, Jāni Čubaru un Mārtiņu Lindi

Intervija ar Krišjāni Kariņu

Kariņš: Ir pārliecība, ka izdevies atbildēt uz pārmetumiem par valsts ekonomisko sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijai ir pārliecība, ka izdevies atrisināt problēmas un pārmetumus, kas no starptautiskajiem ekspertiem izskanēja saistībā ar valsts ekonomisko sistēmu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" teica valdības vadītājs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas "Moneyval" plenārsēdē Strasbūrā šonedēļ skata Latvijas iesniegto progresa ziņojumu par piektās kārtas novērtēšanā iekļauto rekomendāciju izpildi. Plenārsēdes noslēgumā "Moneyval" eksperti sniegs vērtējumu par katru no rekomendācijām, kurās Latvija iepriekš saņēma vērtējumu "daļēji atbilstoši". Ja ekspertu slēdzieni būs neapmierinoši, Latvija varētu nonākt tā dēvētajā "pelēkajā sarakstā", kas varētu ietekmēt investīcijas mūsu valstī.

Kariņš norādīja, ka Latvija ieviesusi visas "Moneyval" rekomendācijas, taču jautājums ir par to, kā komiteja vērtēs padarīto. "Visas nepilnības ir uzrunātas un risinātas. Jautājums vairāk nav mums, bet vērtētāju pusē - uz ko un kā viņi skatīsies, vai vērtēs dinamiku, vai vienas dienas fotogrāfiju," sacīja Kariņš. Valdības vadītājs uzsvēra, ka kopumā rekomendāciju ieviešanā īstenotās pārmaiņas Latvijā ir veiksmīgas un vērienīgas, kā arī nav darītas ārējai atskaitei, bet gan pašiem sev. "Ja padomā kādā stāvoklī [finanšu joma] bija pirms gada, kad es atnācu. [Māra] Kučinska valdībā bija daudz izdarīts, bet daudz nebija. Tas, kas gada laikā izdarīts ir kā diena pret nakti," teica Kariņš.

Latvijas delegāciju "Moneyval" plenārsēdē vada Finanšu izlūkošanas dienesta priekšniece Ilze Znotiņa. Delegācijā ir arī pārstāvji no Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un citām institūcijām. Valdības vadītājs uzsvēra, ka delegācija ir spējīga un kompetenta, lai skaidrotu Latvijas panākto progresu finanšu sektora sakārtošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti