Jemena kļūs par Pasaules tirdzniecības organizācijas dalībnieci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien Jemena kļūs par pilntiesīgu Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) dalībvalsti. Tā kļūs par simt sešdesmito valsti, kas uzņemta Pasaules tirdzniecības organizācijā. 

Jemena dalībai PTO pietiecās jau 2000.gadā un pagājušajā gadā saņēma uzaicinājumu pievienoties. Lai arī uzņemšanas procesu apdraudēja politiskā situācija un nemieri valstī, šī gada maijā Jemenas valdība iesniedza uzņemšanas dokumentus un noslēdza iestāšanās procesu.

Tas, iespējams, ļaus Jemenai ekonomiski attīstīties vai pat kļūt par tirdzniecības centru, tā apgalvo Jemenas Tirdzniecības ministrija.  

Jemenas valsts pastāvīgi cīnās ar visdažādākajām problēmām, un tās iestāšanās organizācijā ir signāls, ka valstī notiek pārmaiņas un tā ir atvērta sadarbībai, tā norāda Pasaules tirdzniecības organizācijas vadītājs Roberto Azevedo.

Tomēr iestāšanos aizēno notiekošie konflikti starp armiju un šiītu ciltīm. Jau pirms diviem gadiem Jemenā atsākās plaši masu nemieri, un no amata tika gāzts prezidents Ali Abdulla Saleha. Situāciju valstī izmantoja „Al Qaeda” kaujinieki, kas pārņēma savā kontrolē Jemenas austrumu un rietumu daļas teritorijas. Pret šo teroristisko organizāciju armija izvērsa operācijas, kuru laikā tika nogalināti aptuveni 500 „Al Qaeda” kaujinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti