Krustpunktā

Krustpunktā - Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Kaspars Rožkalns

Krustpunktā

Mediju anatomija: Arvien daudz neskaidrību par topošo Sabiedrisko mediju likumu

Krustpunktā - VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme

Jaunzeme: VID ir jaunas metodes cīņai ar «aplokšņu algām» – tās neatklāj

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ir jauns plāns, kā cīnīties ar tā dēvētajām aplokšņu algām, un tā būs viena no prioritātēm, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"Krustpunktā" podkāstā:

Jauna epizode katru darba dienu, garums - 52 min.

Viņa gan neatklāja, kādas tieši jaunas metodes dienests izmantos, bet VID ir izstrādāts plāns, kā izvilkt komersantus no ēnu zonas.

VID turpinās runāt ar uzņēmējiem, pārliecināt, bet, ja uzņēmēji neatsauksies, var rēķināties, ka atnāks arī nodokļu policija.  

Viņa atklāja, ka tagad VID labāk zina, kāds ir "aplokšņu algu" maksātāju portrets, kādi uzņēmumi to dara, tagad "varam iet un teikt "tu esi aplokšņu algu maksātājs", mēs zinām, kad izmaksā aplokšņu algas".

Kopumā Jaunzeme atzina, ka ēnu ekonomikas tendences vērtē ar piesardzīgu optimismu, jo ir pazīmes par tās mazināšanos aizvadītajā gadā. Piemēram, minimālās algas saņēmēju skaits sarucis par 5%, nodokļu ieņēmumi auguši, "būtu jābūt uzlabojumiem".  

"Līdz Igaunijas un Zviedrijas līmenim vēl ir, kur tiekties, bet ir pamats domāt, ka ledus sakustējies," sacīja Jaunzeme.

Bet, kamēr ar ēnu ekonomikas īpatsvaru esam tur, kur esam, VID pārbaudes un auditi būs nepieciešami un turpināsies, norādīja Jaunzeme.  

KONTEKSTS:

Neskatoties uz Latvijas ekonomikas izaugsmi, ēnu ekonomika valstī 2018. gadā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaugusi par 2,2 procentpunktiem, sasniedzot 24,2% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina "SSE Riga Ēnu ekonomikas indekss". Ēnu ekonomikas apmērs Latvijā sasniedzis augstāko līmeni kopš 2012. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti