Jau saņemti pretendentu pieteikumi konkursā uz VID vadītāja amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 14.septembrī, beidzas pieteikšanās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, bet jau saņemti pretendentu pieteikumi, kuru skaitu gan neatklāj.  

Pretendenti savus iesniegumus var sūtīt līdz šīs dienas beigām, proti, līdz pusnaktij. Sākotnējo pārbaudi, ieskaitot reputācijas risku izvērtējumu, visiem pretendentiem veiks personāla atlases kompānija, savukārt vēlāk atzinumu lūgs arī no drošības iestādēm.

Iepriekš gan finanšu ministre, gan premjers netieši ierosināja piedalīties konkursā pašreizējo VID vadītāja amata pienākumu izpildītāju Daci Pelēko. Tomēr, vai tas tiks darīts, VID Sabiedrisko attiecību daļā nekomentē.

Valsts pārvaldes Cilvēkresursu nodaļas vadītāja Katri Vintiša apliecināja, ka interese no pretendentu puses ir, tomēr konkrētu skaitu nosauks pirmdien.

Katri Vintiša: Par konkursu uz VID vadītāja amatu
00:00 / 00:25
Lejuplādēt

„Nākamajā pirmdienā pēc tam, kad ir beidzies pieteikumu iesniegšanas termiņš, sāksies dokumentu izvērtēšana. Protams, tas notiek jau šobrīd. Ikviens pieteikums, kas ir iesniegts, tiek vērtēts priekšvērtēšanas līmenī, ko veic personāla atlases kompānija. Apmēram nedēļu pēc pieteikuma termiņa beigām sanāks komisija, kurai personāla atlases kompānija prezentēs visus pieteikumus ar savu sākotnējo izvērtējumu, un tad komisija pieņems lēmumu par to, kuri no kandidātiem atbilst augstajām izvirzītajām prasībām un kuri tiks virzīti uz nākamo kārtu. Un laika skalā pēc nedēļas notiks pirmā sēde, tad nākamā kārta varētu būt apmēram pēc divām nedēļām,” sacīja Vintiša.

KONTEKSTS: 

Valsts kanceleja (VK) augusta vidū izsludinājusi jaunu atklātu konkursu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, kad publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti