Īsziņas līdz adresātam nonāk arvien ātrāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Pagājušajā gadā samazinājās mobilo sakaru operatoru "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), "Tele2" un "Bite Latvija" vidējais īsziņu piegādes laiks sekundēs, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) Elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes pārskats par 2012.gadu.

"Bite Latvija" vidējais īsziņas piegādes laiks samazinājās no septiņām sekundēm 2011.gadā līdz 6,15 sekundēm, bet "Tele2" – no 6,67 sekundēm 2011.gadā līdz 5,81 sekundei pagājušajā gadā. LMT vidējais īsziņu piegādes laiks pērn samazinājās no 6,06 sekundēm līdz 5,62 sekundēm.

Nesekmīgi nosūtīto īsziņu koeficients LMT, "Tele2" un "Bite Latvija" bija nulle.

Pagājušajā gadā arī turpināja samazināties visu triju operatoru vidējais savienošanas laiks. Pārskats liecina, ka LMT vidējais savienošanās laiks pērn samazinājās līdz 5,68 sekundēm (2011.gadā – 5,95 sekundes), savukārt "Tele2" – līdz 6,3 sekundēm (gadu iepriekš – 7,22 sekundes). Savukārt "Bite Latvija" vidējais savienošanās laiks samazinājās no 6,57 sekundēm 2011.gadā līdz 4,9 sekundēm pērn.

Latvijā ir trīs licencēti mobilo sakaru operatori, kas strādā GSM/UMTS tīklā, ‒ LMT, "Tele2" un "Bite Latvija".

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs – enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā – aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti