Īpašnieks apstrīd lēmumu atzīt ēku pie sabrukušās Zolitūdes «Maxima» par graustu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "Homburg Zolitude” Rīgas domes (RD) priekšsēdētājam apstrīdējis Rīgas domes  (RD) Vidi degradējošo būvju komisijas lēmumu atzīt sagruvušajai Zolitudes "Maximai" blakus esošo daudzstāvu dzīvojamu ēku Priedaines ielā 20 par bīstamu graustu.  

SIA "Homburg Zolitude” pārstāve Rūta Grikmane norāda, ka uzņēmuma iesniegumā Rīgas mēram norādīts, ka RD Vidi degradējošo būvju komisijas lēmums neatbilst RD izdotajiem saistošajiem noteikumiem, kā arī aizskar investoru tiesības.

"Saskaņā ar noteikumiem par A kategorijas [bīstamu] graustu atzīstama būve, kas ir pilnīgi vai daļēji sagruvusi un apdraud cilvēku drošību, kā arī ir bīstamā tehniskā stāvoklī. Priedaines ielā 20 esošā daudzdzīvokļu ēka nav sagruvusi, kā arī nav bīstama cilvēku drošībai, tādēļ SIA "Homburg Zolitude" uzskata, ka RD Vidi degradējošo būvju komisijas lēmums ir prettiesisks," paziņojumā norāda uzņēmums.

"Homburg Zolitude" uzskata, ka tā investora tiesības ir aizskartas un veiktais ieguldījums ir apdraudēts, nonākot pretrunā savstarpēji noslēgtajam līgumam starp Latvijas un Nīderlandes valdībām par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību.

Vienlaikus uzņēmums paziņojumā atgādina, ka ir pilnībā izpildījis līdz šim RD uzliktos pienākumus, tostarp veikt ēkas ekspertīzi, konservēšanu, kā arī ir atvērts turpmākajām sarunām ar RD, lai veiktu apmaiņu ar līdzvērtīgu īpašumu, ievērojot likumīgu šī darījuma procesu.

Jau vēstīts, ka RD komisija jūnija sākumā atzina, ka ēka pie sabrukušās «Maxima» ir cilvēkiem bīstams grausts. RD vēlas iemainīt Zolitūdes traģēdijas vietā esošo daudzstāvu dzīvojamo ēku pret kādu citu Rīgas pašvaldībai piederošu īpašumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti