Rīta Panorāma

Psihiatrs: rudens depresija ir mīts

Rīta Panorāma

Dizaina izstāde

Inspekcija: Ēnstrādniekus atklāj katrā ceturtajā pārbaudē

Inspekcija: Ēnstrādniekus atklāj katrā ceturtajā pārbaudē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad vērojama nelegālās nodarbinātības mazināšanās – nereģistrētie darbinieki tiek konstatēti katrā ceturtajā pārbaudē, kamēr pērn tā bija katra trešā pārbaude. Par to intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja Valsts darba inspekcijas direktors Renārs Lūsis.

Līderi nelegālā nodarbinātībā jau vairākus gadus nemainīgi ir būvniecības, tirdzniecības un lauksaimniecības nozares. Skaitliski visvairāk pārkāpumu konstatēts Rīgā, taču to netrūkst arī reģionos.

Lai gan pārkāpumi mazinās, tomēr šogad darbavietās bijuši 29 nāves gadījumi, no kuriem 12 varētu būt dabīgā nāve. Būvniecībā šogad bijuši 2-3 letāli gadījumi.

Taču kopumā nelaimju skits darbavietās mazinās un situācija pakāpeniski uzlabojas, atzina Lūsi.

Ap pieciem tūkstošiem darbinieku gadā vēršas inspekcijā, sūdzoties par kādiem pārkāpumiem. Visbiežāk tie ir saistīti ar darba samaksu un darba laiku. Lūsi piebilda, ka uzlabojoties ekonomiskai situācijai bija cerība, ka pārkāpumu, līdz ar to sūdzību skits mazināsies, taču būtisks kritums nav vērojams.

Šogad inspekcijai tika palielināts finansējums, kas ļāva paplašināt tās štatu un motivēt darbiniekus. Tai pat laikā VDI direktors norādīja, ka ir grūti atrast labus speciālistus, jo sākot strādāt jaunam inspektoram alga ir 370 lati pirms nodokļu nomaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti