Indija iegādājusies Krievijas naftu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Neskatoties uz Rietumu mudinājumiem neslēgt šādus darījumus, Indijas valsts naftas kompānija "Indian Oil" šonedēļ iegādājusies trīs miljonus barelu jēlnaftas no Krievijas, piektdien paziņoja Indijas valdības amatpersona.

Tā norādīja, ka Indija nav piemērojusi sankcijas darījumiem ar naftu un vēlas turpināt naftas iegādi no Krievijas.

ASV, Lielbritānija un citas Rietumu valstis mudinājušas Indiju izvairīties no Krievijas naftas un gāzes iegādes, ņemot vērā Krievijas sākto karu pret Ukrainu. Indijas mediji ziņoja, ka

Krievija piedāvājusi iegādāties tās naftu par 20% lētāk salīdzinājumā ar globālo cenu.

Naftas cenas pēdējo nedēļu laikā strauji kāpušas, radot milzīgu slogu tādām valstīm kā Indija, kas importē 85% no patērētās naftas. Tiek prognozēts, ka naftas pieprasījums šogad pieaugs par 8,2% līdz 5,15 miljoniem barelu dienā, ekonomikai atgūstoties no pandēmijas izraisītajām sekām.

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki šonedēļ pavēstīja, ka Indija, iegādājoties Krievijas naftu, nepārkāptu ASV sankcijas, bet aicināja Indiju padomāt par to, kur tā vēlas atrasties, kad tiek rakstītas vēstures grāmatas.

Jautāts par Krievijas naftas iegādi, Indijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis žurnālistiem norādīja, ka daudzas Eiropas valstis importē Krievijas naftu un gāzi.

Viņš atgādināja, ka Indija importē lielāko daļu no naftas, kas tai nepieciešama, un tādēļ pēta visas iespējas globālajā tirgū.

"Nedomāju, ka Krievija bijusi liels naftas piegādātājs Indijai,"

viņš piebilda.

Indijas lielākā naftas piegādātāja ir Irāka, kas nodrošina 27% no Indijai nepieciešamās naftas. Saūda Arābija piegādā 17%, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) – 13% un ASV – 9%, vēstīja Indijas ziņu aģentūra "Press Trust of India".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti