Greiškalns: Ar valdību maiņu saistītā iekšējā nedrošība neveicina investoru ienākšanu Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Skaidrojot šķēršļus investoru ienākšanai Latvijā, Ārvalstu investoru padomes izpilddirektors Ģirts Greiškalns Latvijas Radio raidījumā “Aktuālā intervija” norāda – iekšējā nedrošība, kas saistīta ar valdības maiņu, neveicina investoru piesaisti.

"Mēs šobrīd redzam, ka Latvijā ir iekšēja nedrošība. Gandrīz divus mēnešus esam bez valdības, un redzam, ka svarīgi lēmumi netiek pieņemti. Un tie netiek pieņemti jau diezgan ilgi. Veiksmīgi novadīta prezidentūra Eiropas Savienībā, bet tanī pašā laikā mūsu iekšēji  jautājumi  netiek risināti - ne izglītības jautājumi, ne tiesu sistēma plašākā aspektā, ne veselība, ne enerģētika. Joprojām nav skaidrs, kādas būs enerģētikas cenas pēc 2017.gada. Tas nekādu ražošanas investoru Latvijai nepiesaistīs," norāda ārvalstu investoru pārstāvis.

Viņaprāt, iecerētā valdība nebūs tā, kas nāks ar reformām būtiskos jautājumos, piemēram, nodokļu politikā.

Tāpat starp šķēršļiem investoru piesaistei Greiškalns min likuma spēku un tiesu sistēmu kopumā, tostarp, Finanšu un Ekonomikas policiju, maksātnespējas administratorus, notārus un tiesu izpildītājus.

“Ja man prasa, kas ir visriskantākais, atbildu – būt par valdes locekli,” saka Greiškalns, skaidrojot – no valdes locekļa var prasīt atbildību arī par desmit gadu senām darbībām.

Otrs aspekts ir izglītības jautājums un demogrāfija. Būtiska ir arī darbinieku piesaiste no trešajām valstīm.

Taujāts par salīdzinājumu ar pārējām Baltijas valstīm, Greiškalns norāda – investoriem būtiski ir ne tikai valsts konteksts, bet drīzāk tiek vērtētas pilsētas, arī to transporta savienojumi. 

Vēstīts, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Nacionālā apvienība (NA) un "Vienotība" trīspusējās sarunās ceturtdien, 28.janvārī, vienojās par atbildības jomu un ministru portfeļu sadali jaunajā valdībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti