Gauss nebaidās zaudēt «airBaltic» prezidenta amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Man nepatīk būt ierautam politikā, tomēr es nebaidos zaudēt "airBaltic" prezidenta amatu." Tā ceturtdien, 12.novembrī, pēc nu jau kārtējās tikšanās ar politiķiem – šoreiz Nacionālās apvienības pārstāvjiem – žurnālistiem sacīja lidsabiedrības prezidents Martins Gauss.

Tikšanās notika pēc Gausa ierosinājuma. Tajā “airBaltic” prezidents politiķus iepazīstināja gan ar uzņēmuma biznesa plāna detaļām, gan klāstīja viedokli par valdības apstiprinātā investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piesaistes nepieciešamību.

Pēc tikšanās Nacionālās apvienības valdes loceklis Roberts Zīle atzina, ka partija neiebilstu pret konkrēto investoru, ja netiktu pirktas Krievijā ražotās lidmašīnas un viņš ieguldītu savu, nevis Krievijas kapitālam piederošu naudu. Valdība nākamnedēļ gan plāno pārskatīt lēmumu par investora apstiprināšanu, tā vietā piedāvājot Valsts kases aizdevumu. Pēc Gausa domām, tas nav labs risinājums.

"Es nevaru vērtēt Eiropas Komisijas reakciju, redzot, ka "airBaltic" saņems jaunu aizdevumu brīdī, kad jau pabeigta kompānijas restrukturizācija. Viens no solījumiem restrukturizācijas laikā bija atrast investoru. Tas ir paveikts. Tādējādi aizdevums ir iespējams, bet mēs nezinām ko par to teiks Eiropas Komisija. Kā pierāda pēdējie gadījumi, pārlieku dāsni valsts aizdevumi kompānijām var izrādīties kaitīgi," teica Gauss.

Tikšanās laikā pārrunāta arī flotes nomaiņa. Kaut arī līdz šim izskanējuši ierosinājumi to atlikt, pēc Gausa domām, šādi valsts zaudēs ievērojamas naudas summas.

Jau ziņots, ka novembra sākumā valdība sēdē aiz slēgtām durvīm pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic".  Nākamajā dienā premjere Laimdota Straujuma (“Vienotība”) pieprasītja satiksmes ministra Anrija Matīsa (“Vienotība”) demisiju.

„Vienotības” vadītāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 9. novembrī, paziņoja, ka koalīcijas partneru iebildumu dēļ šobrīd juristiem būtu jāmeklē citi risinājumi nacionālās lidsabiedrības „airBaltic” finansēšanas jautājumā.

Straujuma un satiksmes ministra pienākumu izpildītājs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis („Vienotība”) pēc „Vienotības” Saeimas frakcijas sēdes trešdien, 11.novembrī, norādīja, ka Satiksmes ministrijai uzdots nākamnedēļ nākt klajā ar iespējamajiem risinājumiem –alternatīvām, kā iespējams rīkoties bez iepriekš akceptētā investora piesaistes. Līdz tam aizliegts slēgt jebkādus līgumus saistībā ar investora piesaisti.

Vienlaikus satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Kozlovskis sacīja, ka tiks vērtēta "airBaltic" vadības darbība investora meklējumos, proti, vai "ir darīts viss atbilstoši uzņēmuma interesēm, vadoties arī no Komerclikuma principiem". 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti