Gala lēmums par Latvijas zivsaimniecības atbalstam izdevīgiem nosacījumiem būs oktobrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes (LZMP) sanāksmē Briselē panākts Latvijas zivsaimniecības nozarei labvēlīgs risinājums, nosakot kritērijus atbalsta apjoma noteikšanai no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) līdzekļiem laika posmā no 2014. līdz 2020. gadam, lsm.lv uzzināja Zemkopības ministrijā.

Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns LZMP sēdē uzsvēra, ka EJZF finansējuma aprēķinā ir jāņem vērā vairāku dalībvalstu, tajā skaitā Latvijas, veiktie zvejas flotes sabalansēšanas pasākumi, kā rezultātā ir samazinājies gan zvejā iesaistīto flotes vienību, gan nodarbināto skaits.

EJZF no 2014. gada noteiks atbalsta apjomu un finansējuma sadali Latvijas zivsaimniecības nozarei un aizstās līdzšinēju Eiropas Zivsaimniecības fondu.

Jaunās EJZF regulas projekts vēl tiks apspriests LZMP, Eiropas Komisijas (EK) un Eiropas Parlamenta trīs pušu sarunās, taču paredzams, ka būtisku izmaiņu regulas projektā nebūs.

LZMP sanāksmes laikā EK iepazīstināja dalībvalstis ar principiem, pēc kuriem būtu jānosaka kopējā pieļaujamā nozveja ES ūdeņos un ES zvejniekiem 2014. gadā, no kā būs atkarīgi pieļaujamās nozvejas apjomi Latvijas zvejniekiem nākamajā gadā. Plānots, ka ar priekšlikumu par 2014. gada nozvejas apjomiem Baltijas jūrā EK izplatīs šā gada septembrī un līdz oktobra beigām padomē tiks panākta vienošanās šajā jautājumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti