FOTO: Attīstītājs izvēlējies Rīgas Daugavas labā krasta apbūves vīziju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Krasta City SIA” paziņojusi publiskā metu konkursu rezultātus par teritorijas attīstības vīziju apbūvei Daugavas labajā krastā – kvartālā starp Salu tiltu, Krasta ielu un Daugavu (vēsturiskās Zvirgzdu salas teritorija). Konkursā starp 13 darbiem no piecām valstīm žūrija par labāko atzinusi dāņu arhitektu biroja “Arrow Architects ApS” piedāvājumu.

“Arrow Architects ApS” redzējums kalpos par pamatu visas teritorijas attīstīšanai kopumā, to sākot ar pirmo kārtu, kuras ietvaros tiks izbūvēta projektam nepieciešamā infrastruktūra un labiekārtota pieguļošā teritorija, informēja “Krasta City” SIA pārstāvis Marti Krass.

Konkursa uzvarētāji uzsvēra, ka viņu piedāvājums fokusējas uz to, kā izskatīsies nākotne – organiskas formas paviljoni, kas balstīti dabā, rada spēcīgu piederības un identitātes sajūtu. Dažāda apjoma ēkas nodrošinās daudzveidīgu darba vidi, kas harmoniski savienojas ar Rīgas vēsturisko panorāmu.

Žūrijas priekšsēdētājs, arhitekts Jānis Dripe norādīja, ka “konkursa teritorija arvien ir bijusi arhitektu un projektu attīstītāju īpašas uzmanības lokā – tuvu centram un tomēr aiz Salu tilta, starp Daugavas pamatgultni un atteku rāmajiem ūdeņiem – tātad īpaša vieta, kas vizuāli teicami eksponējas plašā pilsēttelpas areālā.

Vieta, kurai jau ir solīda arhitektonisko vīziju vēsture.

Projekta attīstītāji, iesaistot Rīgas pilsētas arhitekta biroju, būvvaldi un Attīstības departamentu, Latvijas Arhitektu savienību, bija sagatavojis informatīvi piesātinātu un detalizētu programmu starptautiskam metu konkursam un nodrošinājis tā pārdomātu norisi.”

“Krasta City” būs biznesa komplekss un publiski pieejama apbūve Daugavas labajā krastā. Plānotajā daudzstāvu apbūvē (līdz 17 stāviem) īpaša uzmanība tiks pievērsta infrastruktūras pieejamības, dzīves telpas kvalitātes, darba vides, videi draudzīgu risinājumu un izmaksu efektivitātes jautājumiem.

Kopumā visu attīstības projektu plānots īstenot desmit gadu laikā vairākās kārtās, izbūvējot vairāk kā 155 000 kvadrātmetrus izmantojamās platības. Pirmās kārtas darbus ir plānots uzsākt jau nākamā gada nogalē. Kopējās plānotās investīcijas projektā pārsniegs 150 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti