Finanšu ministrs: Nākamgad Latvijas ekonomikas izaugsme varētu sasniegt pat 5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums nākamgad varētu pietuvoties 5%, prognozēja finanšu ministrs Andris Vilks.

Pēc viņa teiktā, pašlaik nodokļu ieņēmumi budžetā labi pildās katru mēnesi. „Mēs aptuveni ejam 3-5% līmenī virs plāna. Skaitliskā izteiksmē tas pirmajā pusgadā veido virs 100 miljoniem latu [papildus iekasētie nodokļi budžetā]. Līdz ar to, visticamāk, nebūs tāpat kā pērn, kad gadā nodokļos iekasēja ap 400-500 miljoniem latu virs plāna. Šis gads noteikti būs mērenāks, bet ar kādiem 200-250 miljoniem latu vajadzētu rēķināties,” klāstīja finanšu ministrs.

Savukārt nākamgad, pēc Vilka domām, Latvijas ekonomika piedzīvos straujāku izaugsmi nekā prognozēts pašlaik. „Kas attiecas uz nākamo gadu, tad prognozes par ekonomikas attīstību tomēr pamazām tiek celtas uz augšu. Tas nozīmē, ka iemesli ir. Visdrīzāk, Eiropā būs labāka situācija nekā pašlaik un tas noteikti dzīs uz augšu arī mūsu ekonomikas kāpumu. Līdz ar to vairs nav runa par to, vai nākamgad Latvijas IKP izaugsme sasniegs 4%, bet drīzāk – vai tā jau nebūs tuvu 5%. Ja prognozes ir tādas, tad parādās cerības arī uz lielākiem nodokļu ieņēmumiem,” atzina Vilks.

Viņš lēsa, ka nākamgad nodokļos valsts budžetā varētu papildus iekasēt apmēram 100 miljonus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti