Faktiskā bezdarba līmenis maijā ir 9,6%, reģistrētais – 8,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gada maijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā ir 9,6 %, kas salīdzinājumā ar aprīli ir par 0,4 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma dati.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis ir 8,4 %, un salīdzinājumā ar aprīli pieaugums ir par 0,4 procentpunktiem. Arī salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju bezdarba līmenī vērojams pieaugums – 3,3 procentpunkti faktiskā bezdarba līmenim un 2,3 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

2020. gada maijā Latvijā bija 93,5 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 4 tūkstošiem vairāk nekā aprīlī un par 32,6 tūkstošiem vairāk nekā pērn.

Pēdējo 3 mēnešu laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020. gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 22,5 tūkstošiem.

Attēls: CSP

Reģistrētā un faktiskā bezdarba līmeni aprēķina, izmantojot NVA datus un CSP veiktā Darbaspēka apsekojuma datus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

KONTEKSTS:

Covid-19 infekcijas izraisītās krīzes laikā Latvijas valdība ieviesa dīkstāves pabalstus, lai tādējādi slāpētu bezdarba pieaugumu. Šie dīkstāves pabalsti paredzēti līdz šā gada jūnija beigām, un pēc tam LM plānoja ieviest jaunus nodarbinātības atbalsta pasākumus.

Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras datiem Latvijā reģistrētais bezdarbs maija beigās bija 8,4%. Mēneša laikā reģistrēto bezdarbnieku skaits Latvijā pieaudzis par 3 500, sasniedzot 76 400. Tas nozīmē pieaugumu par 0,4 procentpunktiem. Bezdarbs pieaudzis visos Latvijas reģionos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti