EP balso par ES daudzgadu budžetu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Parlaments (EP) otrdien balsos par Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu. Tas būs galīgais lēmums par organizācijas septiņu gadu naudas maku. Latvijai Eiropas Savienības budžetā nākamajos septiņos gados paredzēti vairāk nekā 6 miljardi eiro, kas domāti gan lauksaimniecības atbalstam, gan enerģijas savienojumiem, gan citām vajadzībām.

Pēc ilgām un grūtām sarunām Eiropas Parlamentā otrdien pieliks galīgo punktu Eiropas Savienības septiņu gadu budžetam, kas iezīmē organizācijas naudas maku no 2014. – 2020. gadam.

Dažādām jomām – gan lauksaimniecībai, gan jauniem transporta savienojumiem, gan zinātnei, gan ekonomikas atbalstam un citām Eiropas Savienība turpmākajos gados varēs izlietot vairāk nekā 900 miljardu eiro, kas tomēr ir mazāk, nekā bija plānots iepriekš, tā kā dalībvalstis iebilda pret lielākām iemaksām laikos, kad Eiropu skārusi krīze.

Latvija no jaunā budžeta nākamajos gados saņems 6,608 miljardus eiro jeb 4,644 miljardus latu. Mūsu valstij turpmākajos septiņos gados Eiropas Savienības kopējā budžetā mūs jāiemaksā divi miljardi eiro, līdz ar to Latvijas ieguvums no Eiropas Savienības būs pieci miljardi eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti