«Enefit»: Elektroenerģijas tirgotāji Latvijā iegūs no eiro ieviešanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 10 mēnešiem.

Elektroenerģijas tirgotāji Latvijā iegūs no eiro ieviešanas, sacīja Igaunijas energoapgādes kompānijas "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā "Enefit" valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

Viņš atzīmēja, ka elektroenerģijas vairumtirdzniecībā norēķini jau patlaban notiek eiro, tāpēc uzņēmumi varēs ietaupīt valūtas konvertācijas izmaksas. "Šobrīd ir daļa klientu, kas maksā eiro, bet ir ļoti liela daļa klientu, kas izvēlas maksāt latos, bet mums, lai nopirktu elektroenerģiju par [biržas] "spot" cenām, jānorēķinās ar eiro - tas nozīmē, ka rodas konvertācijas izmaksas," paskaidroja Bethers.

Tāpat viņš norādīja, ka līdz ar eiro ieviešanu pazudīs valūtas devalvācijas risks. "Līgumos cenas tirgotāji garantē latos, bet elektroenerģija jāpērk eiro, līdz ar to šis risks teorētiski šobrīd ir - lielāks vai mazāks, tas ir diskutējams jautājums," paskaidroja "Enefit" vadītājs.

Latvijā eiro plāno ieviest no 2014.gada.

"Enefit" ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. Uzņēmums pieder Igaunijas energokompānijai "Eesti Energia".

Pilnu intervijas tekstu lasiet http://bbs.bns.lv sadaļā "Komentāri/ Intervijas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti