Eksperte: Piensaimnieki turēsies līdz pēdējam, jo nav citu darba alternatīvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dziļā krīzē nonākušie piensaimnieki pie saviem ganāmpulkiem un darba turēsies līdz pēdējam, jo nav citu darba alternatīvu, intervijā Latvijas Radio programmai „Labrīt” sacīja Latvijas Lauku konsultāciju centra eksperte Silvija Dreijere.

Viņa atgādināja, ka, salīdzinot ar cenām pirms Krievijas ieviestā embargo,  šobrīd piena iepirkuma cenas ir sarukušas par 30%. Tas nozīmē, ka saimniecību ienākumi ir ievērojami kritušies un saimniecības strādā ar zaudējumiem.

Tomēr zemnieks turēsies pie sava ganāmpulka līdz pēdējam, jo nav citu darba alternatīvu. Ja tādu būtu, tad, visticamāk, ne viens vien lauksaimnieks jau būtu metis mieru piensaimniecībai, sacīja Dreijere.

Viņa atzina, ka ir jāturpina meklēt jauni tirgi brīdī, kad Krievijas tirgus ir aizvēries.

Krievijas embargo Latvijas piena ražotājiem nesis 50 miljonu eiro zaudējumus, savukārt lauksaimniecības un pārtikas eksportam nodarītie zaudējumi ir apmēram 140 miljoni eiro, iepriekš lēsa Zemkopības ministrijā.

Tikmēr Eiropas Komisija 7.septembrī rosināja Krievijas embargo cietušajiem piensaimniekiem piešķirt 500 miljonus eiro visā ES.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti