Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Ēriku Eglīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Par Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāru otrdien, 3. aprīlī, iecelts līdzšinējais Būvniecības valsts kontroles biroja (BKVB) darbinieks Ēriks Eglītis, vēsta ministrija.

Līdzšinējais BKVB Metodiskās vadības un informācijas pārvaldības departamenta direktora vietnieks pienākumus jaunajā amatā sāks jau otrdien. Eglītim ir ilggadēja darba pieredze privātajā un nevalstiskajā sektorā, kā arī valsts pārvaldē. Viņš ir pārstāvējis uzņēmēju un investīciju vides intereses valsts un starptautiskajās institūcijās. Tāpat Eglītim ir pieredze vadītprasmē un praktiska darba pieredze organizācijas procesu attīstībā un stratēģiskajos jautājumos.

Iepriekš Eglītis ir bijis “Microsoft Latvia” pārstāvniecības vadītājs, “Samsung Electronics Baltic” telekomunikāciju produktu grupas direktors, vairākos amatos VAS “Latvijas Pasts” un tās meitas uzņēmumā AS “IT Latvija”, SIA „Lattelekom Sakaru Sistēmas” Pārdošanas un mārketinga daļas direktors un vēlāk valdes priekšsēdētāja vietnieks, kā arī dažādos amatos SIA “IBM Latvija”.

Tāpat pēdējos gados Eglītis pildījis prezidenta, valdes locekļa un finanšu viceprezidenta amata pienākumus Amerikas Tirdzniecības palātā Latvijā, Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas padomes locekļa un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Zināšanu ekonomikas padomes locekļa pienākumus.

Līdzšinējais EM valsts sekretārs Juris Stinka iesniedza atlūgumu. EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena skaidroja, ka tas ir Stinkas personiski pieņemts lēmums.

Stinka atklāta konkursa rezultātā EM valsts sekretāra amatā tika iecelts 2016.gada aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti