Eiropas Komisija apsūdz «Apple» par konkurences kropļošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Komisija ir izvirzījusi apsūdzības ASV tehnoloģiju kompānijai "Apple", jo uzņēmuma īstenotā prakse mobilo lietotņu veikalā "App Store" negatīvi ietekmē konkurenci.

Eiropas Komisijas (EK) izmeklēšana balstīta uz sūdzību, ko iesniedzis Zviedrijas mūzikas straumēšanas gigants "Spotify" un citi uzņēmumi, apsūdzot "Apple" par negodīgu "App Store" izmantošanu, lai veicinātu savu mūzikas straumēšanas pakalpojumu.

“Mūsu sākotnējā izmeklēšanā ir noskaidrots, ka “Apple” izmanto savu tirgus ietekmi, izplatot mūzikas straumēšanas lietotnes kompānijas “Apple” ražoto ierīču lietotājiem. Šajā tirgū “Apple” ir monopols.

Kompānija kontrolē ne tikai piekļuvi šīm lietotnēm, bet arī pati piedāvā savu mūzikas straumēšanas pakalpojumus, kas konkurē ar citām līdzīgām lietotnēm,” norāda Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

“Mūsu sākotnējās bažas ir saistītas ar divām lietām. “Apple” piemēro 30 procentu komisijas naudu visiem digitālajiem pirkumiem tās sistēmā. Tas nozīmē, ka mūzikas straumēšanas vietnes nevar tirgot savu pakalpojumu abonementus, nemaksājot 30% nodevu “Apple”.

Mūsu izmeklēšana ir noskaidrojusi, ka šī samaksa tiek uzvelta uz patērētāju pleciem un abonementu maksa ir palielinājusies. Otrkārt, “Apple” ierobežo dažādu lietotņu izstrādātāju iespējas informēt “Apple” ierīču īpašniekus par lētākām, citur pieejamām abonēšanas alternatīvām.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti