Dūklavs: Krievijas embargo - nevis krīze, bet jauni apstākļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas noteiktais embargo ir nevis krīze, bet gan „konkrēti apstākļi, kuros ir jāturpina strādāt”, intervijā Latvijas radio raidījumam „Krustpunktā” sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Viņš norādīja, ka nu jau ir visai ilgs laiks pagājis, kopš Krievija aizliedza Eiropas Savienības (ES) valstu pārtikas produktu importu Krievijā. Latvija ir zaudējusi ļoti lielu tirgu, un precedenta šādiem gadījumiem nav bijis. Tomēr Krievijas embargo jau ir kļuvis tik ilgstošs, ka radījis jaunus pastāvīgus apstākļus.

Vienlaikus ministrs kategoriski noraidīja apgalvojumus, ka valsts būtu pagriezusi muguru piensaimniekiem. Pēc Dūklava ieskata, piensaimniecība aizvien ir perspektīva nozare un Krievijas rīcību neviens iepriekš nevarēja paredzēt. Valsts ir daudz darījusi, lai palīdzētu piensaimniekiem – maksājumi, kredītu procentu dzēšana ir tikai daži no veidiem, kā palīdzēts.

Vēstīts, ka piensaimniekus smagi skāra pagājušajā gadā ieviestās Krievijas sankcijas pret ES un citu valstu, kas ieviesa sankcijas pret Krieviju, produkciju. Piensaimnieki vairākkārt norādījuši, ka piensaimniecība vairs nav rentabla un iepirkumu cena par litru nesedz pat pašizmaksu. Krievijas embargo Latvijas piena ražotājiem nesis 50 miljonu eiro zaudējumus, savukārt lauksaimniecības un pārtikas eksportam nodarītie zaudējumi ir apmēram 140 miljoni eiro, iepriekš lēsa Zemkopības ministrijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti