«Dienas Biznesu» un «Dienas Žurnālus» nopērk Maršāns un Svārpstons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Koncerna "Diena" uzņēmumus -  "Dienas Bizness" un "Izdevniecība Dienas Žurnāli" - iegādājušies divi koncerna ilggadējie padomes locekļi Jānis Maršāns un Jānis Svārpstons, informēja kompānijā. Savukārt par SIA "Dienas mediji" vienīgo īpašnieku kļuvis Edgars Kots. 

Maršānam un Svārpstonam vienādās daļās piederošais uzņēmums "SM Investīcijas" (SMI), noslēdza darījumu šī gada 17. novembrī.

SMI uzskata, ka vienīgajam Latvijas biznesa laikrakstam "Dienas Bizness" un "Izdevniecības Dienas žurnāli" izdevumiem ir izaugsmes potenciāls. Tie ir sabiedrībā un savās auditorijās labi novērtēti un atzīti mediji. Uzzinot par iespēju veikt ieguldījumus šajā biznesa jomā, tika pieņemts lēmums šo izdevību izmantot. 

"Esmu bijis ilglaicīgi iesaistīts darbā mediju nozarē, savulaik strādājot gan kā žurnālistam laikrakstā "Diena", gan esot mediju koncerna "Diena" padomē. Kolēģi "Dienas" padomē jau zināmu laiku sprieda par neprofila aktīvu statusu, kurus kā dalībnieka pārstāvji tie vēlējās realizēt. Tieši no "Dienas" padomes puses nāca priekšlikums manas iesaistes palielināšanai šajā biznesā un iespējā ieguldīt konkrētos mediju produktos," norādīja Maršāns.

"Par tālejošākiem plāniem šobrīd runāt vēl ir pāragri. Man un kolēģim, darbojoties visu šo laiku "Dienas" padomē, ir izveidojies savs redzējums, kā šiem uzņēmumiem darboties tālāk. Tiksimies un pārrunāsim šos jautājumus ar mediju vadību, uzklausīsim darbiniekus, lai pieņemtu pārdomātus un labus lēmumus, kādā virzienā attīstīties nākotnē," piebilda Maršāns.

"Dienas Biznesa" valdes darbību ir pārņēmis Maršāns, kļūstot par tās priekšsēdētāju, savukārt "Izdevniecības Dienas Žurnāli" valdē turpmāk darbosies Maršāns kopā ar Ingu Gorbunovu.

SMI vadībā visi žurnāli un laikraksts turpina darbu ierastā režīmā.

Savukārt par SIA "Dienas mediji" vienīgo īpašnieku kļuvis līdzšinējais a/s "Diena" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots. Pašreizējais SIA "Dienas mediji" un laikraksta "Diena" galvenais redaktors Gatis Madžiņš turpinās pildīt amata pienākumus un apliecina, ka nekādas izmaiņas medija redakcionālajā virzībā un redakcijas sastāvā nav plānotas, ziņo Diena.lv.

Jau vēstīts, ka kompānija "Diena" pārdevusi vairākus tai piederošus uzņēmumus - "Dienas mediji", "Izdevniecība "Dienas žurnāli"", "Izdevniecība "Dienas Bizness"" un "RPD". Kompāniju jaunie īpašnieki iepriekš netika atklāti.

Izdevniecība "Dienas Bizness" izveidota 1993.gadā. Tās pamatkapitāls ir 12,5 tūkstoši latu (17,8 tūkstoši eiro). Izdevniecības vienīgā īpašniece līdz šim bija "Diena", liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Pagājušajā gadā izdevniecība "Dienas Bizness" strādāja ar 1,342 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 161,4 tūkstošu eiro zaudējumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti