Danusēvičs: Eiro ieviešana Latvijā notiek uz tirgotāju un patērētāju rēķina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiro ieviešana Latvijā notiek uz tirgotāju un patērētāju rēķina, jo pieaug dažādi maksājumi un tirgotājiem nav iespējams izvairīties no cenu kāpuma, intervijā Latvijas Radio trešdienas rītā atzina Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs.

„Latvijā šis process ir mazāk draudzīgs (..) Cenu kāpums lielāks nekā Igaunijā,” saka Danusēvičs.

Viņš norāda, ka cenas pieaug. Pats to esot novērojis sabiedriskajā transporta – mikroautobusu biļetēs, kā arī banku pakalpojumi. Kredītiestādes savus pakalpojumus ir sadārdzinājušas par 30%-35%. Galu galā visas izmaksas tiek guldītas uz cenām, lai samaksātu patērētājs.

Turklāt cenu sadārdzinājums notiks ne tikai eiro ieviešanas, bet arī daudzu citu prasību dēļ. Piemēram, videokameru ieviešana izmaksu ziņā ir tas pats, kas eiro ieviešana. Tāpat būs jāievieš kases aparāti un virkne citu pasākumi.

Danusēvičs nezināja teikt, kā eiro ieviešanas laiku pārdzīvos mazie lauku veikali. Tiem, visticamāk, nebūs eiro un citu līdzekļi, lai nodrošinātu veikala darbību nākamā gada sākumā. Tomēr nereti tieši šie veikali ir vienīgie, kur iedzīvotāji var nopirkt pārtikas un citus produktus.

Ziņots, ka līdz ar nākamo gadu Latvijā ieviesīs eiro. Tādējādi Latvija pievienosies eirozonai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti