Dānijas kooperatīvam piederoša firma nopērk «Tukuma straumes» akciju kontrolpaketi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dānijas lauksaimniecības uzņēmumu kooperatīvam "DAVA Agravis International Holding" piederošais lauksaimniecības pakalpojumu uzņēmums SIA "Baltic Agro" ir noslēdzis darījumu par akciju kontrolpaketes iegādi lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības ražošanas uzņēmumā AS “Tukuma straume".

SIA "Baltic Agro" paziņojumā medijiem gan nenorāda darījuma summu.

AS "Tukuma straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks atzīmē, ka stratēģiskā investora piesaiste ļaus ātrāk un efektīgāk sasniegt  izvirzītos darbības mērķus. SIA “Baltic Agro” valdes loceklis Ainars Upmanis pārliecināts, ka darījuma rezultātā "Tukuma straumes" produkcijai būs iespējas nokļūt Skandināvijas un Ziemeļeiropas valstu tirgos, "veicinot vietējās ražošanas kapacitātes būtisku pieaugumu, jauna darbaspēka piesaisti un ievērojamas investīcijas ražošanas paplašināšanā".

"Tukuma straumes" kontrolpaketes iegāde dod iespēju īstenot vairākas sinerģijas grupas uzņēmumu starpā, jo "Tukuma straume" Tukumā atrodas teritorijā līdzās "Danish Agro" grupā ietilpstošajam SIA "Vilomix Baltic", norāda "Baltic Agro".

"Danish Agro" grupas izpilddirektors Hennings Hārs norāda: "Esam ļoti apmierināti ar darījumu, kas ir noslēgts ar uzņēmumu AS “Tukuma straume” un kas papildinās mūsu pašreizējo darbību un pavērs jaunas iespējas tirdzniecībai ar Latvijas lauksaimniekiem. Šī iegāde palielina mūsu klātbūtni tirgū, padara to elastīgāku kā arī palielina barības ražošanas jaudas. Pašlaik mums ir ap 100 mazumtirdzniecības vietu, kur tiek piedāvāta barība mājdzīvniekiem. Tās zināšanas un ražošanas jaudas, kuras tagad iegūstam Latvijā, šeit daudz ko mainīs."

Uzņēmumu reģistra dati, kas pieejami "Crediweb", liecina, ka 1994. gadā dibinātais SIA "Baltic Agro" pilnībā pieder Dānijā reģistrētam lauksaimniecības uzņēmumu kooperatīvam "DAVA Agravis International Holding". 2016. gadā "Baltic Agro" apgrozījums sasniedza 140 miljonus eiro. Kompānija nodarbina 135 cilvēkus.

"Tukuma straume" nodarbina 85 cilvēkus. Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Tukuma straume" apgrozījums bija 9,312 miljoni eiro, bet peļņa - 712 298 eiro, vēsta LETA. Tā kā akciju sabiedrībām Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, šī informācija par "Tukuma straumi" nebija norādīta.

Jau ziņots, ka "Tukuma straumes" vārds iepriekš plaši izskanēja saistībā ar pārmetumiem par uzņēmuma ražotās suņu barības "Dogo" kvalitāti. Līdz šim veiktajās barības analīzēs gan nav atrastas toksiskas vielas, kas varētu būt dzīvnieku barības vada kaites izraisītājas, līdz ar to gan ražotājs, gan arī Zemkopības ministrija noliedz barības saistību ar suņu saslimšanu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti