Citrusaugļiem, kartupeļiem un šokolādei gada laikā ievērojami kāpusi cena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gada laikā citrusaugļiem, kartupeļiem un šokolādei ievērojami paaugstinājusies cena, ziņo Agroresursu un ekonomikas institūts. 

Salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, citrusaugiem cena pieaugusi par 52%, kartupeļiem par 42%, savukārt piena šokolādei par 22%.

Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe norāda, ka izmaiņas citrusaugļu cenā varētu būt saistītas ar ražas apjomu un uzglabāšanu, savukārt kartupeļu cena naudas izteiksmē ļoti būtiski nav kāpusi. Straujam pārtikas produktu cenu kāpumam turpmāk neesot pamata, stāsta Ingūna Gulbe.

Ingūna Gulbe: Par pārtikas cenām
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

“Šajā mirklī pasaulē netiek prognozēts kaut kāds ļoti būtisks straujš cenu kāpums tuvākajā laikā,” norāda Gulbe.

“Piemēram, ja runājam par piena produktiem, tad jā, ir pieaudzis pieprasījums Ķīnā, vēl kaut kur, bet Eiropas Savienībā joprojām cenas ir salīdzinoši zemas. Par Latviju arī mēs dzirdam, ka piena ražotāji ir ļoti sliktā stāvoklī. Par pienu maksā ļoti maz, jo nav, kur pārdot. Arī graudiem netiek prognozēts cenu kāpums, tas nozīmē arī miltu izstrādājumiem. Tai gaļai, kurā liels īpatsvars ir graudiem kā barībai, arī nav pamata cenu kāpumam. Bet jebkurā mirklī, mainoties dažādiem politiskiem apstākļiem, arī dabas apstākļiem, viss var mainīties,” saka Gulbe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti