«Citadeles» pārdošanu varētu vērtēt arī Saeimas komisijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirms ceturtdienas valdības sēdes, kurā tiek skatīts jautājums par bankas „Citadele” pārdošanu, Nacionālā apvienība nāca klajā ar ierosinājumu potenciālo pircēju sarakstu vērtēt arī Saeimā, tomēr šis priekšlikums tika noraidīts. Kā kompromiss gan izskanēja tas, ka šo jautājumu varētu skatīt Saeimas Nacionālās drošības komisijā.

Lēmumi attiecībā uz bankas pārdošanu gan tiek gaidīti samērā drīz, jo atbilstoši Eiropas Komisijas prasībām „Citadele” ir jāpārdod līdz šā gada beigām. Tāpat arī pašai bankai ir būtiski nonākt pilnībā privātajā sektorā, norāda "Citadeles" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

„Mēs esam strādājuši kooperatīvajā biznesā ar bankas restrukturizāciju jau teju četrus gadus. Mēs redzam, ka banka sāk ļoti labi attīstīties. Mēs redzam, ka labākais attīstības scenārijs ir privātās rokās, jo tad varētu aktīvāk strādāt Latvijas tirgū. Bankas vadība, protams, ļoti pozitīvi raugās, kad atkal varēsim būt pilnībā privātajā sektorā un bez ierobežojumiem, kas saistīti ar to, ka banka saņem  valsts atbalstu,” skaidro Beļavskis.

Kopumā eksperti norāda, ka pašlaik esot samērā labs brīdis bankas pārdošanai, jo Latvija atveseļojas no ekonomiskās krīzes un pozitīvas tendences vērojamas Eiropā. „Banku varēja pārdot pirms diviem gadiem un arī bija mēģinājums 2011.gadā, un, protams, situācija [pašlaik] ir būtiski labāka. Un visas ziņas pēdējā laikā gan no eirozonas gan no Latvijas ir  tikai pozitīvas. It sevišķi pozitīvi ir tas, ka eirozonas negatīvais fons sāk pazust, kas ļauj investoriem vispār drošāk skatīties uz investīcijām. Un tādēļ mēs jūtam, ka tas varētu iespaidot interesi par banku. Valsts reitings tiek paaugstināts no reitingu aģentūrām – tas viss dod ļoti labu fonu darījumam,” pauda Beļavskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti