Vīnkopis Olivjē Fišets mediju pārstāvjiem atklāja, ka iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2003. gadā, kad ražas novākšana sākās 20. augustā.
Šogad siltā pavasara un vēlāko karstuma viļņu dēļ vīnogas nogatavojās vēl ātrāk, un vīnogulāju īpašnieki darbu sāka jau 11. augustā. Steigai esot vēl viens iemesls - sausums un karstums var izžāvēt ogas un būtiski samazināt ražu, un zudumi var sasniegt pat 40%.
Vīndari pagaidām atturas prognozēt šā gada vīna kvalitāti, taču rēķinās ar papildu grūtībām, ko nozarei sagādā Covid-19 pandēmija.
Restorānu un kafejnīcu darbības ierobežojumi, kā arī situācija pasaules tirgos radīja problēmas pārdot iepriekšējos gados ražotos vīnus, tāpēc Francijas valdība lēma piešķirt vairāku simtu miljonu eiro lielu palīdzību, tai skaitā lai pārstrādātu pārpalikumus industriālos produktos.