Bulgārija paziņo - 2020. gadā kļūs neatkarīga no Krievijas gāzes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs norādījis, ka 2020. gadā valsts varēs paziņot par neatkarības iegūšanu gāzes sektorā. Premjers to pavēstījis apmeklējot gāzes savienojuma starp Bulgāriju un Grieķiju būvniecības darbus, kas tiks pabeigti pirms plānotā termiņa beigām. Pašlaik Bulgārija ir pilnībā atkarīga no Krievijas gāzes.

Bulgārija paziņo - 2020. gadā kļūs neatkarīga no Krievijas gāzes
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

Bulgārijas premjers skaidroja, ka gāzes savienojuma būvniecība starp Bulgāriju un Grieķiju tiks pabeigta pirms termiņa un Bulgārija varēs saņemt sašķidrināto gāzi no ASV, Kataras, Kipras, Ēģiptes un Azerbaidžānas. Pašlaik Bulgārija ir pilnībā atkarīga no Krievijas gāzes. Ar jauno gāzes savienojumu valsts varēs iegūt azerbaidžāņu gāzi no Transadrijas cauruļvada, kā arī no Grieķijas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa.

Bulgārija noslēgusi līgumu par viena miljarda kubikmetru Azerbaidžānas gāzes importēšanu gadā, kas atbilst aptuveni vienai trešdaļai no valsts gāzes vajadzībām. Borisovs uzsvēris, ka savienojums starp Bulgāriju un Grieķiju ir atslēga dabasgāzes piegādes avotu un ceļu dažādošanai Eiropas dienvidaustrumu reģionā. Pēc ASV vēstnieka Bulgārijā teiktā, projekts garantēs Bulgārijas energoapgādes drošību, kas vienlaikus nozīmē arī valsts drošību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti