Biržā uzsāk degvielas mazumtirgotāja «Virši-A» akciju tirdzniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceturtdien, 11. novembrī, uzsākta pašmāju degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotāja AS "Virši-A" ("Virši") akciju tirdzniecība biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North". Uzņēmuma akciju iekļaušanu biržā iezīmēja simboliska tirdzniecības zvana iezvanīšana pie vienas no "Viršu" uzpildes stacijām Lubānas ielā Rīgā, informēja uzņēmumā.

"Veiksmīgs starts biržā ir vienlaikus gan liela sagatavošanās perioda noslēgums, gan jauna darbības posma sākums, nu jau oficiāli publiska uzņēmuma statusā. Esam pateicīgi ikvienam investoram par lielo interesi mūsu akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā. Gandrīz 7 500 investoru jeb teju 75% no visiem investoriem iegādājušies simt un vairāk akciju," norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Vība.

Virši-A akciju tirdzniecības uzsākšana "Nasdaq"
Virši-A akciju tirdzniecības uzsākšana "Nasdaq"

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne atzīmēja: ""First North" tirgus ir izaugsmes platforma tādiem ambicioziem uzņēmumiem kā "Virši", un mums ir milzīgs prieks redzēt, ka tik daudz investoru vēlas būt daļa no "Virši" izaugsmes stāsta. Novēlam "Viršiem" veiksmi un panākumus biržas uzņēmuma statusā."

"Viršu" sākotnējais publiskais akciju piedāvājums jeb IPO noslēdzās 5. novembrī, piesaistot lielu investoru interesi, pieprasījumam gandrīz divas reizes pārsniedzot bāzes piedāvājumu – 13,4 miljonu eiro apmērā pret pamata piedāvājumu – 6,8 miljoniem eiro, norādīja uzņēmumā.

IPO piedalījās 9979 investori, kuri pieteicās 1 735 489 jaunām "Viršu" akcijām, un uzņēmumam izdevās piesaistīt 7,8 miljonus eiro.

Teju puse jeb 4732 investoru, kuri parakstījās uz "Viršu" akcijām, ir no Latvijas, 5128 investori no Igaunijas un 97 investori no Lietuvas. No kopumā 9979 investoriem 15 ir institucionālie. No kopējā pieteikuma skaita lielākā daļa jeb 60% saņēma tādu akciju skaitu, uz kādu parakstījās.

Simboliska tirdzniecības zvana iezvanīšana pie vienas no "Virši" uzpildes stacijām Lubānas...
Simboliska tirdzniecības zvana iezvanīšana pie vienas no "Virši" uzpildes stacijām Lubānas ielā, Rīgā.

KONTEKSTS:

AS "Virši" apgrozījums šogad sešos mēnešos bija 96,836 miljoni eiro, kas bija par 20,2% vairāk nekā pagājušajā gadā šajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 60,6% – līdz 2,624 miljoniem eiro, vēsta LETA.

"Viršu" koncernā ietilpst mātessabiedrība "Virši-A", SIA "Viršu nekustamie īpašumi", SIA "Virši loģistika" un SIA "Virši Renergy". "Virši-A" īpašnieki ir Jānis Riekstiņš, Ruta Plūme, Jānis Rušmanis, Andris Priedītis un Ilgvars Zuzulis. Atbilstoši publiskotajam 2020. gada februāra akcionāru sapulces protokolam kompānijas kapitālā Riekstiņam piederēja 23,8%, Plūmei – 23,6%, Rušmanim – 23,6%, bet Priedītim un Zuzulim piederēja pa 14,5% akciju.

Šobrīd “Virši-A” tīklā ir 63 spēka stacijas, no kurām 61 ir pilna servisa, un tajā strādā vairāk nekā 627 darbinieki visos Latvijas reģionos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti