Bankas pētījums: No biznesa sākšanas attur bailes no neveiksmes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Visās Baltijas valstīs ir vērojama augsta iedzīvotāju interese uzsākt savu biznesu, liecina SEB bankas un mediju aģentūru „Mindshare” veiktā aptauja. Visās Baltijas valstīs ir kopīgi divi galvenie iemesli, kas attur iedzīvotājus no uzņēmējdarbības sākšanas – finansējuma nepieciešamība un likumdošanas prasības. Tomēr Latvijā aptaujātajiem ir izteiktas bailes no riska piedzīvot neveiksmi, informēja bankas pārstāvji.

Vislielāko gatavību izteikuši Lietuvas un Latvijas iedzīvotāji – attiecīgi 54% un 49% no aptaujātajiem iedzīvotājiem. Igaunijā šis rādītājs ir zemāks - 31%. Pēc aptaujas datiem, visās Baltijas valstīs ir kopīgi divi galvenie iemesli, taču katrā valstī ir vairāki atšķirīgi iemesli, kas attur iedzīvotājus no uzņēmējdarbības sākšanas.

Piemēram, Igaunijā 40% aptaujāto norādījuši, ka viņiem trūkst radošas idejas, Lietuvā 41% - nespēj atteikties no pašreizējiem regulārajiem ienākumiem. Savukārt Latvijā 41% atzīst, ka baidās no riska piedzīvot neveiksmi, līdz ar to vienlaicīgi apliecinot, ka esam vispiesardzīgākie no Baltijas valstīm.

Ja nepieciešamību atrast pirmo finansējumu sava biznesa sākšanai, birokrātiska un sarežģīta likumdošana kā traucēklis biznesa sākšanai visvairāk tiek pieminēta Lietuvā, kur 56% to atzīst par šķērsli.  Latvijā un Igaunijā šis rādītājs ir krietni zemāks - attiecīgi Igaunijā – 33%, Latvijā – 38%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti