«Novatore Impact Summit» izziņo meistarklases un konferences runātāju papildinājumu

Starptautiskajā sieviešu ekonomiskās spēcināšanas konferencē, kas notiks 7. martā, 30 pasākuma runātājiem piepulcēsies arī "Michelin" zvaigznes restorāna īpašniece Nadja Samī un olimpisko spēļu čempione Rūta Meilutīte. Izziņota arī meistarklašu programma līderības un finansiālās izaugsmes veicināšanai – trīs no tām notiks vēl pirms samita norises, informēja rīkotāji.

Ilgtspējīga nākotne un ēdiens, mode, klimats

Nadja Samī no Francijas dalīsies ar interesantu savu dzimtas stāstu par mīlestību uz veselīgu uzturu un ceļu līdz "Michelin" zvaigznes restorānam. Kā informēja rīkotāji, viņas vadītais restorāns "La Fenière" saņēmis arī "Michelin" zaļo zvaigzni un ir pirmais tik augsta līmeņa bezglutēna restorāns Francijā. Nadja iestājas par augstās gastronomijas destigmatizāciju un ilgtspējīgu uzturu. Restorāns ir ģimenes mantojums, jo to dibinājusi viņas vecmāmiņa.

Modes, teātra un kino dizainere, uzņēmuma "Aus Design and Upmade" līdzdibinātāja Rēta Ausa stāstīs par modes ilgtspēju un nākotni. Viņa ar savu komanda ir izstrādājusi inovatīvu metodi, kas rūpnieciski ražotu materiālu pārpalikumus integrē projektēšanas un ražošanas procesā, nepazeminot materiāla vērtību. Šī metode uz pusi samazina audumu atlikumus, kā arī iztērēto enerģijas un ūdens patēriņu uz katru apģērba gabalu.

Savukārt par globālajiem klimata izaicinājumiem un to, kas jāņem vērā, plānojot ilgtermiņā savu biznesa izaugsmi, stāstīs "PwC" biznesa konsultāciju partnere, Centrālās un Austrumeiropas ilgtspējas platformas vadītāja Albena Markova.

Līderības apzināšanās un mērķu izvirzīšana

Olimpiskā zelta medaļa ir katra profesionāla sportista sapnis. 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs to izdevās sasniegt lietuviešu peldētājai Rūtai Meilutītei, kļūstot par čempioni 100 metru brasa distancē. Konferencē Rūta stāstīts par savu panākumu cenu un motivāciju, kas ļāvusi sasniegt augstāko pjedestālu vairākās pasaules līmeņa sacensībās.

Sarunā par sievietēm, līderību un darba stilu piedalīsies "Narvessen" valdes priekšsēdētāja un izpilddirektore Dace Dovidena un laikmetīgā mākslas centra "kim?" dibinātāja, uzņēmuma "ERDA" īpašniece Zane Čulkstēna. Savukārt par sievietēm, līderību un naudu diskutēs "Nasdaq" Eiropas tirgu viceprezidente Arminta Saladziene un SEB Baltijas divīzijas ilgtspējīgas attīstības vadītājs Anderss Larsons.

Praktiskas zināšanas līderības attīstīšanai

"Novatore Impact Summit" izziņojis arī meistarklašu tēmas par praktiskām tēmām. Trīs no tām notiks vēl pirms samita norises – no 31. janvāra līdz 28. februārim. Par varas un ietekmes iegūšanu stāstīs Rīgas biznesa skolas asociētā profesore, Latvijas Nacionālā operas un baleta teātra valdes locekle Inese Eglīte; kā veidot savu finansiālo ilgtspēju un stratēģiski rūpēties par savu finansiālo labklājību nākotnē, informēs SEB atklātā pensiju fonda vadītāja Anna Dovbiša; savukārt par sevis pasniegšanas mākslu, veiksmīgas tīklošanās nozīmi un to, kā sagatavot 30 sekunžu vizītkarti, lai profesionālās konferencēs veiksmīgāk iepazītos, stāstīs publiskās runas institūta "Oratore" līdzdibinātājas Dagnija Lejiņa un Laura Vanaga. 

Astoņas meistarklases, kas norisināsies konferences dienā, būs veltītas finansiālās labbūtības veicināšanai, dažādības vadībai un ilgtspējīgam dzīvesveidam. Tās vadīs pieredzējuši nozares profesionāļi, piemēram, "Boutique Institute of Leadership" līdzdibinātāja Aušra Bijaminiene, kura ierinota stap TOP 100 pasaules labākajām sieviešu mentorēm, ASV Tirdzniecības kameras Igaunijā prezidente Megana Railija, "PwC" dažādības un iekļautības vadītāja Agnese Cimdiņa un daudzi citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti