Banka «Citadele» pārņems vairākus «GE Money Bank» produktu portfeļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atbilstoši stratēģijai, kas paredz iziešanu no Latvijas tirgus, „GE Money Bank” parakstījusi līgumu, kas paredz, ka banka „Citadele” pārņems no „GE Money Bank” iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus, pavēstīja „GE Money Bank” pārstāvji.

Darījums paredz arī „GE Money Asset Management” fondu un pensiju otrajā un trešā līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu „Citadeles” grupas uzņēmumam „Citadele Asset Management”.

Līgums starp „GE Money Bank” un „Citadeli” kopā ar citiem likumā paredzētajiem dokumentiem ir iesniegts Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) atļaujas saņemšanai.

Bankas „Citadele” valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis izplatītajā paziņojumā sacīja, ka šis darījums ir viens no „Citadeles” attīstības soļiem atbilstoši bankas biznesa plānam. „„GE Money Bank” klientu profils ir atbilstošs un „GE Money Bank” pakalpojumu klāsts ir savietojams ar „Citadeles” pakalpojumiem, kas ir būtiski klientu ērtībai. Arī klientu ģeogrāfiskais izvietojums ir atbilstošs „Citadeles” pakalpojumu pieejamībai. Mūsu interese nav tikai pārņemt produktu portfeļus, bet attīstīt klientu apkalpošanu, sniegt klientiem pēc iespējas plašākas bankas pakalpojumu izvēles iespējas, un „GE Money Bank” klienti no šīs pārejas tikai iegūs,” viņš sacīja.

Pēc Beļavska teiktā, tuvāko dienu laikā „GE Money Bank” filiālēs Daugavpilī, Liepājā, Ludzā un Rīgā darbu uzsāks arī „Citadeles” darbinieki, un ikvienam būs iespēja saņemt plašāku informāciju par pāreju uz „Citadeli”. Šāda iespēja klientiem tiks nodrošināta līdz 20.septembrim.

„GE Money Bank” valdes priekšsēdētāja Jurita Brunava sacīja, ka šī darījuma ietvaros klientiem bankā „Citadele” būs iespēja izmantot līdzvērtīgu produktu klāstu. „Jau līdzšinējās sadarbības ietvaros mūsu bankas klientiem ir nodrošināta iespēja izņemt skaidru naudu „GE Money Bank” un „Citadeles” bankomātos bez komisijas maksas,” viņa norādīja.

Saskaņā ar sniegto informāciju „GE Money Bank” klientu norēķinu kontu, depozītu, krājkontu un kredītu līgumu saistību un pakalpojumu nodošana bankai „Citadele” notiks pēc apstiprinājuma saņemšanas no FKTK.

„GE Money Bank” turpinās klientu apkalpošanu līdz 20.septembrim ieskaitot. Savukārt banka „Citadele” „GE Money Bank” klientu apkalpošanu uzsāks no 23.septembra.

Lai klienti varētu piekļūt savā kontā esošajiem naudas līdzekļiem bez pārtraukumiem, „GE Money Bank” aicina vērsties jebkurā bankas „Citadele” filiālē savlaicīgi, lai jau tagad atvērtu norēķinu kontu „Citadelē” un pieslēgtu jebkurus citus nepieciešamos bankas pakalpojumus, kā arī pārskaitītu naudas līdzekļus no „GE Money Bank” konta uz savu jauno kontu bankā „Citadele”.

Tuvāko dienu laikā visi „GE Money Bank” klienti saņems vēstuli ar informāciju par pārejas procesu.

Līdz klientu saistību nodošanai „GE Money Bank” sniegs saviem esošajiem klientiem pakalpojumus kā ierasts. Klientiem kredītsaistību maksājumi ir jāveic atbilstoši esošajam līgumam.

Pēc plānotās pakalpojumu pārejas uz banku „Citadele” „GE Money Bank” atteiksies no licences un vairs nebūs regulētas kredītiestādes statusā. Banka pārtrauks sniegt esošos pakalpojumus Latvijā, tai skaitā maksājumu veikšanu, karšu apkalpošanu un internetbankas pakalpojumus.

FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza atgādināja, ka „GE Money Bank” jau pirms vairāk nekā pirms diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus. „FKTK ir lietas kursā par „GE Money Bank” plāniem atteikties no bankas licences un nodot atsevišķus bankas produktus bankai „Citadele”. FKTK sekos līdzi, lai šajā procesā noguldītāju intereses tiktu ievērotas un pārejas procesā klientiem būtu līdzvērtīgi,” viņa sacīja.

„GE Money Bank” akcionāra stratēģija ir iziet no Latvijas tirgus. Banka darbību Latvijā sāka 2008.gada aprīļa beigās, apvienojot „GE Money” un „Baltic Trust Bank”. Pēc aktīvu apmēra „GE Money Bank” 2013.gada marta beigās bija 20.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti