Baltijas biržā sāk kotēt Igaunijas gaisa analīzes tehnoloģiju uzņēmuma «Airobot» akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Nasdaq Tallinn" Baltijas "First North" tirgū no ceturtdienas, 10. februāra, iekļautas un tiek tirgotas Igaunijas gaisa tehnoloģiju uzņēmuma "Airobot" akcijas, informēja biržā.

"Airobot" akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma. Kopējais pieprasījums pēc akcijām sasniedza 3,87 miljonus eiro, kas 5,9 reizes pārsniedza piedāvāto apjomu. Publiskajā piedāvājumā piedalījās 4084 investori.

"Tas ir ļoti uzmundrinoši sākt gadu ar jauna tehnoloģiju uzņēmuma iekļaušanu "Nasdaq First North" tirgū! Ir liels prieks redzēt Igaunijas uzņēmēju pieaugošo vilkmi un ambīcijas nonākt biržā un tiekties uz panākumiem pasaules mērogā," akcentēja "Nasdaq Tallinn" valdes priekšsēdētājs Kārel Otss.

"Investori izrādīja lielu interesi par "Airobot" akciju piedāvājumu, kas teju sešas reizes pārsniedza piedāvāto apjomu. Mūsu skatījumā tā ir liela atzinība un apliecinājums investoru uzticībai uzņēmumam. "Nasdaq First North" paver "Airobot" iespēju spert platu soli uz priekšu, lai piepildītu savus mērķus," pauda "Airobot" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Heiki Auliks.

"Airobot" ir iekštelpu klimata tehnoloģiju un ražošanas uzņēmums, kas specializējas programmatūras un gaisa analīzes jomā. "Airobot" galvenie produkti ir viedās ventilācijas ierīces, kas rada veselīgu iekštelpu klimatu mājās, informēja biržā.

"Nasdaq Baltija" ir reģionāls vērtspapīru tirgus, kas ietver "Nasdaq Tallinn", "Nasdaq Riga" un "Nasdaq Vilnius" biržas, kā arī "Nasdaq CSD" centrālo vērtspapīru depozitāriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti