Dienas ziņas

Pļaviņās un teritorijā pie Zeļķu tilta – plūdu draudi

Dienas ziņas

Daugavpils ir gatava dzelzceļa elektrifikācijai

Attīsta zīmolu "Ražots Kurzemē"

Attīsta zīmolu un tūrisma maršrutu «Ražots Kurzemē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kurzemē liela interese par savu saražoto produktu labāku pārdošanu un daudzināšanu ir ne tikai nesen darbību sākušiem mājražotājiem un amatniekiem, bet arī tiem, kuriem jau lielāka pieredze. Biedrība "Darīsim paši!" šai mērķgrupai sākusi īstenot projektu, kurā tiks attīstīts vienots zīmols "Ražots Kurzemē" un izveidots šāds tūrisma maršruts.

Pētot iespējas, kādas šobrīd mājražotājiem un amatniekiem Kurzemē bez individuālām aktivitātēm  ir popularizēt un pārdot savu produkciju, biedrības “Darīsim paši!” pārstāvji atzina, ka tās atšķiras jau novadu robežās. Dažviet ir radīti spēcīgi kooperatīvi, dažos tie tikai top, bet citviet nav vispār. Lai situāciju uzlabotu, biedrība piesaistījusi Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu.

"Mēs gribētu, lai Kurzemes mājražotāji un amatnieki varētu nest Latvijā šo zīmolu "Ražots Kurzemē", un tad tas varētu būt lielāks spēks, kopā apvienojoties," sacīja biedrības "Darīsim paši" pārstāve Ieva Birbele.

Projekta iespējas izmantot var ne tikai jau esošie mājražotāji un amatnieki, bet arī tie, kas plāno iegūt šo statusu. Viena no projekta sadaļām ir apmācības, kas notiks dažādās Kurzemes pilsētās līdz maijam. Tās ir gan par tirgus izpēti un segmentu apzināšanu, gan likumiem, zīmolvedību, praktisko radošumu, stratēģisku pieeju sociālo tīklu reklāmai, dizaina veidošanu un viesmīlību. Pirmais aizvadītais apmācību seminārs liecina, ka interese ir ļoti liela, jo apmeklētāju skaits bija trīs reizes lielāks, nekā plānots. 

Projektā paredzēti arī pieredzes apmaiņas braucieni, tūrisma maršruta "Ražots Kurzemē" izveide. Tāpat tiks rīkotas dažādas akcijas, kurās Kurzemes mājražotāju un amatnieku darinājumus varēs iepazīt vairāk. Uzņēmēju rīcībā būs arī tirdzniecības vietu aprīkojums.

Projektā paredzētās ieceres tiks īstenotas līdz 2019.gada nogalei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti