Panorāma

Nevienlīdzība nodokļu atgūšanā par privāto bērnudārzu

Panorāma

K. Kariņš: atvieglojumu vakcinētajiem kļūs arvien vairāk

Latvijā darbību atsāk sporta klubi

Atsāk darboties sporta un fitnesa klubi, nozarē bažījas par nelielo apmeklētāju skaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 15. jūnija Latvijā darbību pamazām atsāk sporta klubi. Pagaidām gan tos ir ļauts apmeklēt tikai tiem, kuri ir pārslimojuši vai ir vakcinēti pret Covid-19, vai arī var uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Veselības un fitnesa asociācijā norāda, ka vienlaikus pastāv risks daudzām sporta zālēm pēc vasaras sezonas darbību pārtraukt pilnībā.

Durvis jau ir atvēruši vairāki lielāki sporta klubi, to skaita “Lemon Gym”, “MyFitness” un citi. Jāteic gan, ka pagaidām apmeklētāju aktivitāte nav liela.  

“Mums ir četri cilvēki stundā," paskaidroja “Lemon Gym” Latvijas reģiona vadītājs Jevgenijs Beļakovs. "Labākajā laikā, kas ir vakaros ap sešiem, mums bija no 75 līdz 150 cilvēkiem klubos. Šobrīd mums atnāca no 13 līdz 17 [cilvēkiem] tajos superlaikos”.

Nelielajam apmeklētāju skaitam ir vairāki cēloņi. Pirmkārt, vasaras sezona nav tas laiks, kad cilvēki aktīvi apmeklē sporta zāles. Otrkārt, apmeklētāji nav sajūsmā, ka ir jāvakcinējas vai jātaisa testi, lai apmeklētu sporta zāli.   

“Saņemam ļoti daudz no klientiem e-pastus, ka viņi vēlas lauzt līgumus saistībā ar to, ka mēs klientus laižam tikai vai nu ar sertifikātu, kad jau ir vakcinēts vai nu attiecīgi kad ir pārslimots Covid, kas arī ir ar sertifikātu, vai arī ar šo testu, kas 48 stundas ir derīgs," sacīja “MyFitness Matīss” vadītāja Inese Zune. "Ļoti daudzi klienti norāda, ka nevēlas vakcinēties vai šobrīd ir vakcinēšanas procesā.”

Likumsakarīgi – ne visas sporta zāles Latvijā ir gatavas sākt darbu. Piemēram, Liepājas fitnesa centra “Royal fitness” vadība ir secinājusi, ka pagaidām atvērt zāli ir neizdevīgi.     
 
“Mēs domājam, ka nesasniegsim pietiekami lielu klientu skaitu, lai mums būtu finansiāli izdevīgi šobrīd vērties vaļā," paskaidroja “Royal Fitness” zāles menedžeris Rūdolfs Vilsons. "Jo ir jāalgo papildu personāls, kas kontrolēs, kuri cilvēki ir vakcinēti, kuri ne. Un arī mūsu darbinieki visi vēl nav paspējuši vakcinēties.”

Ar pašreizējiem apmeklējuma rādītājiem fitnesa centriem būs grūti izdzīvot. Tāpēc nozare cer uz valsts atbalstu arī turpmāk.  

“Mēs arī gribētu saņemt otru atbalsta kārtu," pauda Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas valdes loceklis Gints Kuzņecovs. "Mēs esam iniciējuši to no mūsu nozares puses. Vienkārši, lai mēs varētu izdzīvot un atrasties tādā, es pat neteikšu nulles līmenī, bet izbāzt galvu virs ūdens, ieelpot un atkal nokļūt atpakaļ.”  

Līdz ceturtdienai Latvijas Investīciju attīstības aģentūra, kas administrē  grantu sporta centriem, ir saņēmusi 70 pieteikumu. Četriem sporta klubiem nauda jau ir izmaksāta. Iesniegumu lēno vērtēšanu aģentūras direktors Kaspars Rožkalns izskaidro ar darbinieku ierobežotu kapacitāti.  

“Tur ir jāvērtē gan mazā, vidējā komersanta statuss, gan grūtībās nonākušā uzņēmuma statuss, kā arī, protams, visi pārējie parametri, ko nosaka šī atbalsta programma. Vidēji vērtēšanas ātrums ir viens cilvēks, strādājot astoņas stundas. Apmēram trīs darba dienās var novērtēt vienu pieteikumu,” teica Rožkalns. 

Pieteikumus valsts atbalstam sporta centri var iesniegt līdz jūnija beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti